Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

суботу, 24 вересня 2016 р.

Коли в центрі Ковеля з’явиться громадський туалет?

Це питання тривожить як мешканців міста, так і його гостей, відвідувачів. Інтернет-видання prokovel.com вже неодноразово писало про відсутність в центральній частину міста громадської вбиральні

У свій час у парку культури і відпочинку імені Лесі Українки був туалет, щоправда, його санітарні норми, м’яко кажучи, бажали б бути кращими. 

Однак згодом влада міста разом із підприємцем, який забажав на окраїні парку звести споруду, домовилися, що останній власним коштом збудує тут туалет. 

Підприємець свої обіцянки щодо громадської вбиральні виконав, але не може її відкрити для експлуатації, бо має певні непорозуміння з УВКГ «Ковельводоканал». У результаті комунальники відмовляються підключати об’єкт до водопостачання. 

А що ж у такому разі робити людям? Вони мусять користуватися туалетами, які розміщені в приміщення Будинку Рад. Втім і тут, як виявляється, не все гаразд із санітарією.

Ковельчанка Ярошевич А.С. звернулася зі скаргою до депутата Ковельської міської ради Галини Стасюк, в якій вона описує незадовільний санітарний стан туалету на першому поверсі Будинку Рад. 

     

Також жінка у цьому листі скаржиться на відсутність туалету в центрі міста, особливо її увага прикута до святкових днів, коли відбуваються масові гуляння: «…єдиний біотуалет на замку, обнесений парканом, біля якого чоловіки справляють свої потреби на очах у ковельчан і гостей міста, а дітей садять під кущі».

А поки в мерії лише говорять-балакають і щоразу називають все нові дати відкриття сучасного туалету в центрі міста, в сфері культури планують зведення нового об’єкту на суму аж у 1490,0 тисяч гривень. 

І знаходитиметься він у тому ж таки парку культури і відпочинку. На ці кошти мерія хоче побудувати літню естраду, бо стара, певно, вже не задовольняє. Кошти у вигляді додаткових асигнувань будуть виділені відповідним рішенням міської ради, яке депутати розглянуть вже наступного четверга, 29 вересня, на своєму пленарному засіданні. 

І ще однин цікавий момент. 

На цій же сесії міськради відповідно до проекту рішення «Про внесення змін до рішення міської ради від 24.12.2015р. №3/4 «Про міський бюджет на 2016 рік» планується виділити 195,0 тисяч гривень «для забезпечення поточного ремонту громадської вбиральні на стадіоні «Сільмаш» по вул. Грушевського» (йдеться в пояснювальній записці міського управління фінансів до проекту рішення сесії). До речі, стадіон «Сільмаш» (власність міста) орендує підприємець, в минулому депутат міської ради Юрій Шлюєв. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!