Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

неділю, 18 вересня 2016 р.

ПУШОК НА РИЛЬЦІ

Головний «борець з корупцією» в Україні Юрій Луценко, здається, попався в власні мережі. Що б не розповідав з трибуни екс-в'язень екс-міністр МВС з приводу важливості закону про спецконфіскаціі, як би не намагався він піаритися на дутих сенсації, пов'язаних з колишньою владою, сам він де факто нічим не відрізняється від корупціонерів, проти яких нібито «бореться ».
Євген БАШИНСЬКИЙ

Про це свідчить недавній скандал, пов'язаний з вісьмома квартирами, що належать родині Луценко.

Можуть запитати: чому ж ніхто не знав про корупційні справи пана Луценка до цього?
Відповідь дуже проста: як і всі корупціонери, Луценко приховував нелегальну власність через третіх осіб. Так, вісім квартир в Києві, про які йде мова, записані на 67летнюю підприємницю Світлану Риженко, колишнього бухгалтера Ірини Луценко, дружини генпрокурора. Свого часу вони разом володіли ТОВ «Українські новітні телекомунікації». Всю цю нерухомість здає в оренду фірма Олександра Луценка, сина Юрія Луценка. Сама ж Риженко тут формально не при справах - вона спокійно живе в Зазим'я, під Києвом, і не особливо піклується про долю елітного житла, яким володіє.
Загальна площа нерухомості, яку фірма Олександра Луценка здає в оренду - 1410 кв. м. Її пропонують під офіси, приватну клініку, школу і так далі. Як розповідає ріелтор, будинок також обладнаний сауною і басейном, що теж досить непогано, як для сина скромного держслужбовця, нехай і генпрокурора.

Раніше, записані на Олександра фірми належали безпосередньо Світлані Риженко. «Свої перші фірми ТОВ« Центр персонального зв'язку і ТОВ «інфопросторі Позняки» вона відкрила в 2008 році - тоді Луценко якраз вдруге очолив МВС в уряді Тимошенко.

Ці фірми були зареєстровані в Києві на вул. Академіка Туполєва, 19. Будинок за цією адресою площею понад 21 тисячі м2 знаходиться у власності «Бізнес-центру« Лотос »- це сімейна компанія Луценко, яка сьогодні записана на сина глави ГПУ Олександра», - повідомляє « «Прокурорская правда».

Невже Луценко вважав, що ніхто не помітить такої очевидно абсурдною спроби приховати нелегальні накопичення і власність? Адже це - старий трюк, переписувати квартири та іншу власність на «бабусь-дідусів»! Нехай Риженко і не рідна бабуся генпрокурора, але вона - представник його оточення, а це, в свою чергу, говорить про те, що вона - одна з перших після членів сім'ї, у кого будуть шукати активи пана Луценка. Мені здається, у правоохоронців сьогодні є шанс раз і назавжди покласти край цьому цирку, заарештувавши активи генпрокурора, поки він ще не втік з країни. Тому як нинішня ситуація цілком може підштовхнути його до подібних дій.

Я, звичайно, не стверджую, що так воно і буде, так само як і те, що, за фактом, взагалі невідомо, як і що буде відбуватися. Але одне я знаю точно - цьому беззаконню слід покласти край раз і назавжди.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!