Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

вівторок, 20 вересня 2016 р.

Підписавши меморандум з МВФ, Гройсман загнав українців в недоцільні мільярдні борги - економіст

Після підписання чергового меморандуму з МВФ можна сміливо звинувачувати прем'єра Володимира Гройсмана у скоєнні невірних дій. Адже він підписав документ англійською мовою, якою не володіє, і поклав на українських громадян зобов'язання надалі виплачувати борги по кредитному траншу Фонду.
Таку думку в ефірі програми «Право на голос» висловив економіст Всеволод Степанюк.

«В.Гройсман підписував меморандум з МВФ на англійській мові, хоча сам англійською не володіє. Навіть жарт з'явилася: що ж він там міг підписувати, якщо не розумів сенсу. У той же час, це порушення українського законодавства, бо український чиновник має право підписувати документ тільки на офіційному державну мову - українську », - описав ситуацію експерт.
Він додав, що виділення частини траншу МВФ у розмірі 1 мільярд доларів від 1,7 мільярда - це сигнал для іноземних інвесторів про те, що в Україні є об'єкти для викупу за доступною ціною. У той же час, на думку економіста В.Степанюк, кошти Фонду не вийде використовувати в Україні для реформ чи підвищення соціальних стандартів.

«Кредит МВФ дозволить Україні взяти інші кредити. Швидше за все, за цими грошима прийдуть гроші США у вигляді ще одного мільярда, так звані державні гарантії, можуть зайти гроші Євросоюзу, якщо ми дозволимо вивозити ліс і вирубувати його. Тобто ці кошти МВФ відкривають шлях до інших грошей - від США, Світового банку, ЄБРР. Але самі ці гроші нічого не вирішують, оскільки можуть бути використані тільки на віддачу боргів того ж МВФ. І це швидше «маячок» для інвесторів, що в Україні є що купувати за безцінь. І тому дуже дивно виконувати за такі гроші якісь умови. Потрібно розуміти: кошти МВФ надходять в золотовалютні резерви, але вони не можуть бути використані для підтримки національної валюти. Вони можуть бути використані для однієї мети - для віддачі кредитів МВФ », - вважає економіст.

При цьому, на думку експерта, з урахуванням цифр у проекті держбюджету можна спрогнозувати, який реальний курс долара в Україні буде в 2017 році.

«За оптимістичними прогнозами, 29,30 грн за долар, а якщо зростання економіки не буде - 33 гривні за долар», - сказав економіст В.Степанюк.
Він також додав, що борги по кредиту МВФ доведеться виплачувати іншому уряду - тому, яке прийде на зміну Кабміну В.ГРОЙСМАН. І це важким тягарем ляже на плечі платників податків - українців.
Нагадаємо, проект державного бюджету на 2017 рік було подано до Верховної Ради України Кабміном 15 вересня 2016 року.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!