Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

вівторок, 22 листопада 2016 р.

Як розбагатіємо з 1 грудня!

З початку зими встановлено розміри прожиткового мінімуму, зокрема:
– На одну особу в розрахунку на місяць – 1544 грн .;
– Для осіб, які втратили працездатність – 1247 грн.
Виходячи із розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність – 1247,00 грн, будуть збільшені:
– Мінімальні розміри пенсії за віком (при наявності страхового стажу 20 років для жінок, 25 років-для чоловіків – для пенсій призначених до 01.10.2011, 30 років для жінок, 35 років-для чоловіків – для пенсій, призначених після 01.10.2011)
– Мінімальні розміри пенсій по інвалідності, з нагоди втрати годувальника;
– Розміри надбавок та підвищень, що залежать від розміру прожиткового мінімуму, встановленого для осіб, які втратили працездатність;
– Мінімальні розміри пенсійних виплат шахтарям, інвалідам війни, учасникам бойових дій, інвалідам, постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи.
Виходячи із розміру прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць у розмірі – 1544,00 грн., провадиться перерахунок надбавок особам, які мають статус "Почесний донор СРСР", "Почесний донор України". Розмір надбавки збільшиться з 139,90 грн. (1399,00 * 10%) до 154,40 грн. (1544,00 * 10%).
Виплата пенсій працюючим пенсіонерам проводиться в розмірі 85 процентів призначеного розміру, але не менше 150 відсотків прожиткового мінімуму, встановленого для осіб, які втратили працездатність, з 01.12.2016 – 1870,50 грн. (1247 * 150%).
Виходячи із розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, з 01.12.2016 – 1247,00 грн. не проводиться перерахунок:
– Працюючим пенсіонерам в частині доплати до мінімального розміру пенсії та доплати за понаднормовий стаж;
– Підвищення особам, які мають статус "дитина війни", відповідно до Закону України "Про соціальний захист дітей війни";
– Додаткової пенсії за шкоду заподіяну здоров'ю та компенсаційної виплати за втрату годувальника відповідно до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи".
Крім того, переглядається розмір щомісячної державної адресної допомоги, передбаченої постановою Кабінету Міністрів України від 26.03.2008 №265 "Деякі питання пенсійного забезпечення громадян", якщо одержувачі пенсій не є інвалідами, дітьми-інвалідами і не одержують пенсію в разі втрати годувальника.
Також збільшиться розмір пенсійної виплати у випадках, коли:
– Розмір підвищення перерахованого розміру пенсії менше можливої поточної індексації в місяці перерахунку. У цьому випадку встановлюється фіксована індексація, яка визначається як різниця між можливою поточної індексацією та сумою підвищення пенсії – розмір підвищення перерахованого розміру пенсії менше розміру фіксованої індексації, встановленої в 01.12.2016 року.

Податок на доходи фізичних осіб та військового збору проводиться з суми пенсійних виплат або щомісячного грошового утримання, розмір яких перевищує десять розмірів прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність (у розрахунку на місяць), встановленого на 1 січня звітного податкового року, – в частині такого перевищення. Починаючи з 1 липня 2016 року, оподаткування пенсій здійснюється в частині перевищення більш 10740 грн.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!