Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

неділя, 6 листопада 2016 р.

ОТРИМАННЯ ШЕНГЕНСЬКОЇ ВІЗИ: ЯКІ ДОКУМЕНТИ НЕОБХІДНІ ДЛЯ УКРАЇНЦІВ

Для того, щоб отримати шенгенську візу необхідно заздалегідь підготувати необхідні документи. Збір необхідних "папірців" - процес тривалий, а стандартний набір документів може змінюватися в залежності від вимог країни, яку ви зібралися відвідати.  

Podrobnosti.ua підготували для вас список документів, які необхідні для отримання шенгенської візи в Європу.

Залежно від посольства, умови оформлення візи можуть відрізнятися наступними критеріями:

перелік необхідних для оформлення документів;
- вартість;
- порядок і правила видачі;
- тривалість вивчення заяв;
Перед подачею заявки на отримання візи потрібно визначитися і з її типом:

- одноразові;
- дворазові;
- багаторазові.

І так, які документи необхідні для отримання візи?
Особисті документи:

- оригінал закордонного паспорта та копії всіх сторінок закордонного паспорта. Паспорт повинен мати термін дії більше 3-х місяців після закінчення терміну запитуваної візи. Якщо у вас є другий закордонний паспорт ви обов'язково повинні зняти і його ксерокопію. Оригінал другого діючого закордонного паспорта у вас попросять при подачі документів;
- ксерокопія всіх сторінок паспорта громадянина України. Оригінал ви так само пред'являєте при подачі документів, після чого вам його повертають;
- анкета, можна взяти в посольстві тієї країни, куди ви збираєтеся, або завантажити на їхньому сайті (заповнити особливих труднощів не складе);
- копія ідентифікаційного коду;
- дві кольорові фотографії відповідають наступним вимогам: 3,5 х 4,5 см, на світлому тлі, фотографії повинно бути не більше 6 місяців, особа повинна займати 70 - 80% фотографії, одну необхідно наклеїти на анкету.

Гарантійні документи по суті потрібні для підтвердження, що ви повернетеся назад в Україну.

- довідка з місця роботи або свідоцтво приватного підприємця і навіть в деяких випадках копія
трудової книжки (вимагає посольство Італії);
- зворотний квиток в Україну;
- медична страховка, документ обов'язковий і вимагають все європейські посольства;
- матеріальне забезпечення (гроші), для доказу платоспроможності перебування, бронь на готель
або інше житло.
Для деяких категорій українців список стандартних документів на шенгенську візу розширено

Для підприємців додатково буде потрібно копія документа про державну реєстрацію підприємства та довідка про доходи.

Для пенсіонерів або інвалідів обов'язковим є надання пенсійного посвідчення або посвідчення про інвалідність та довідки про пенсію за останні 6 місяців.

Студентам потрібно подати довідку з навчального закладу і дозвіл на відсутність під час навчального року. Крім того, необхідна копія студентського квитка та довідка з місця роботи одного з батьків за останні 6 місяців.

Школярам також буде потрібно довідка з місця навчання та дозвіл на відсутність на заняттях при необхідності. Крім цього, копії всіх сторінок громадянських паспортів батьків, заява про фінансування поїздки батьками або іншими особами, страховий поліс та підтвердження мети поїздки.

Якщо поїздку здійснює неповнолітня дитина, перелік документів на отримання візи стає ще ширше:

- свідоцтво про народження і його копія;
- цивільні паспорти батьків і їх копії, закордонний паспорт батьків, в який внесено відмітки про дитину;
- дозвіл на виїзд і його нотаріально завірена копія від того з батьків, який не їде з дитиною;
- в разі, якщо дитина виїжджає за межі України у супроводі третьої особи, необхідно письмовий дозвіл обох батьків з передачею своїх повноважень супроводжуючому особі і довідка про їх доходи. На дитину складається окрема анкета в двох примірниках з його підписом.

Скільки коштує шенгенська віза для українців?

Для українців консульський збір складає 35 євро. Якщо вам потрібно отримати візу терміново, то сума збору подвоїться до 70 євро.

Також варто відзначити, що в залежності від типу візи, консульський збір може обійтися вам дорожче. На сайті посольств різних країн ви можете детальніше ознайомитися з цінами.

Даний список стандартних документів для отримання візи не є обов'язковим тому, що кожна з країн Європи може зажадати свій перелік.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!