Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

неділю, 27 листопада 2016 р.

«ТАРИФНУ» СПРАВУ МОЖЕ ВИРІШИТИ НЕ ЛИШЕ СУД, А Й ПРЕЗИДЕНТ

У середу, 23 жовтня, мало відбутися засідання Київського окружного адмінсуду в об’єднаній справі за позовом «Тарифної мобілізації» та інших споживачів щодо завищеної ціни на газ. Як повідомив ініціатор «Тарифної мобілізації», керівник «Публічного аудиту» Максим Гольдарб, засідання перенесли на 1 грудня.
«Розгляд справи затягується. У Кабміні розуміють, що нічим крити. Розламати правові обґрунтування, надані юристами «Публічного аудиту», складно, тому й вигадуються формальні приводи для того, щоб якнайдовше відкласти  процес остаточного прийняття судового рішення. Всі заперечення Кабміну проти цього позову зводяться тільки до одного: люди не мають права оскаржувати дії Уряду, до ціни на газ у них не може бути жодних заперечень», – вказує Гольдарб.
За його словами, проблема тарифних бід людей може бути розв’язана й у інший спосіб: якщо на політичне рішення наважиться президент, якому підконтрольні всі ключові посадові фігури на ринку газу, енергетики та ЖКП. Креатурою П. Порошенка є й очільник Кабміну Гройсман, і голова НКРЕКП Вовк, і міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик, і навіть судді окружних адмінсудів, нагадує керівник «Публічного аудиту».
«Хочеться звернутися до глави держави й сказати. Пане президенте, прийміть політичне рішення віддати українцям український газ. Ви особисто — і ввійдете в історію як людина, яка щось хороше зробила для людей. Ви маєте право, ви можете привести тарифи на ЖКП і ціну на газ до адекватного рівня. Річ у тому, що обидві людини, які підписали ці тарифи, — Ваші люди. Отже, Ви в змозі змінити ситуацію. І люди скажуть Вам «спасибі». У Вас побачать того, кого хотіли бачити два з половиною роки тому. Зробіть це, прийміть політичне рішення. І навіть привід є. МВФ сказав, що кредиту немає, тому: немає кредиту — немає тарифів. По-моєму, логічно та обґрунтовано», – резюмує Гольдарб.
Нагадаємо, за дослідженням «Публічного аудиту», економічно обґрунтована ціна на український  газ для українців, яка включає всі необхідні витрати, передбачає не тільки рентабельність, а й розвиток вітчизняного газодобувача, має бути максимум 3262 грн за тисячу кубів. Решта, за ствердженням спеціалістів, –непомірні, зайві податки, які повинні бути скасовані.
Наразі «Тарифна мобілізація» також оскаржує тарифи на теплову енергію в 15-ти регіонах України (Києві, Вінниці, Дніпрі,  Житомирі, Одесі, Харкові, Запоріжжі, Чернігові, Хмельницькому, Сумах, Херсоні, Миколаєві, Черкасах, Львові та Маріуполі), адже вони затверджені на основі незаконної ціни на газ.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!