Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

четвер, 1 грудня 2016 р.

ВОЛИНСЬКІ ДЕПУТАТИ ПРОСЯТЬ У КИЄВА ЗВІЛЬНИТИ ШПИГУ

Через блокування розслідування щодо незаконного проникнення в кабінет ректора ЛНТУ обранці громади просять Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова звільнити головного поліцейського Волині Петра Шпигу та взяти на контроль розслідування. Більше того, депутати проголосували й за звернення в Генеральну прокуратуру.


Голосування відбулося під час 9-ї сесії обласної ради 1-го грудня.

Зачитав звернення голова фракції «УКРОП» Вячеслав Рубльов. Також він додав, що з цього приводу спілкувався з керівниками фракцій «Радикальна партія», «Свобода» та «Батьківщина», й усі висловили підтримку рішення.

«Є звернення Волинської облради до Авакова щодо діяльності Головного управління Нацполіції в області. Йдеться про бездіяльність правоохоронців у справі незаконного проникнення в кабінет депутата, ректора ЛНТУ Петра СавчукаНагадаю, що особи затримані. Спочатку ніякі слідчі дії не проводили, допоки ця ситуація не набула публічного розголосу. Так, із моменту відкриття кримінальної справи пройшло 20 днів, а слідчий Артур Качан не повідомляє прізвища затриманих, їм не оголошено підозру про злочин, фактично, не відбувається слідство.

Звертаю увагу, що я з власних джерел дізнався прізвища затриманих осіб: Юрій Хилюк, Олександ Грушко та Василь Котик. Вони, ймовірно, є працівниками управління захисту економіки у Волинській області. Тому, ми вважаємо, що бездіяльність волинських правоохоронців – це саботаж слідства, й просимо провести службове розслідування, дати оцінку діям волинським правоохоронцям. Також вимагаємо звільнити виконувача обов'язків начальника головного управління Національної поліції у Волинській області Петра Шпигу й оголосити конкурс на посаду, щоб забезпечити управління висококваліфікованими фахівцями», - наголосив депутат.


Із цього приводу попросив слово обранець громади Сергій Слабенко, який підтримав звернення, втім, запропонував не згадувати про Шпигу, мовляв, це було в місті, й питання стосується міського керівника (начальника Луцького міськвідділу поліції Олега Кічука, - ред).

На що отримав пояснення від голови облради Ігоря Палиці, який зауважив, що саме Шпизі підпорядковуються усі структурні підрозділи області.

«Коли є представник в особі Шпиги, то всі інші – його підлеглі. А коли вночі троє представників поліції проникають в кабінет держустанови, ламаючи двері, то чому вони не затримані? Якщо сьогодні не «дати по руках» поліції, то вони завтра проникнуть до вас й встановлять прослуховуючу техніку. Якщо переживають, що хтось бере хабарі – хай затримують цих людей, ми «за». Але бачимо тут інше. І не тільки в цій ситуації з проникненням. Наприклад, спостерігаємо в місті присутність злочинців з Маріуполя, Донецька - а дій поліції не бачимо. Бачимо, що ловлять пішоходів, які переходять не у встановленому місті дорогу, але, натомість, люди бояться заходити у двори. Це не такі поліцейські, на яких ми очікували. Я пропоную звернутися і в Генпрокуратуру, щоб вони це взяли на контроль», - наголосив Ігор Палиця.

За звернення про відставку Петра Шпиги висловився й депутат В'ячеслав Богдан, який зауважив, що в Любомлі два місяці відбувся

тому розбійний грабіж, а винних так і не покарали, й назвав це бездіяльністю верхівки обласної поліції.

Звернення до столичних посадовців більшість підтримала: 45 голосів «За» із 49 присутніх у залі.

Нагадаємо, зловмисники незаконно проникли в кабінет ректора Луцького національного технічного університету та депутата Волинської обласної ради Петра Савчука. Після себе залишили безлад, розкидані та розбиті речі й ознаки боротьби. Зі слів Петра Петровича, 9 листопада, о 22:03 йому повідомили про те, що троє невідомих осіб проникли в його кабінет. Ректор ЛНТУ відразу приїхав на місце інциденту. Чоловіків, яких водій ректора застав «на гарячому», переконували його, що «знаходяться в кабінеті легально». Зловмисники намагались втекти та чинили опір, проте їх вдалося затримати силами охорони університету та водія ректора.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!