Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

суботу, 17 грудня 2016 р.

За участю Кіндера сварилися дві громадські ради

У Ковелі є дві громадські ради: одна – при міському голові, друга – при міській раді, причому створення останньої ініціював особисто мер Олег Кіндер. У п’ятницю він запросив до культурно-просвітницького центру членів «своєї» ради, однак на засідання прийшли також і члени з «депутатської» ради.
Суперечка виникла через те, що рада при міськраді не визнає раду при мерові, стверджуючи, що вона – нелегітимна.
"Ми прийшли сюди без запрошення запитати голову міста: яка легітимність громадської ради при міському голові? Ця рада не збиралася протягом року. На офіційному сайті міста ми не знайшли списку цієї ради, ні її положення, не знайшли абсолютно жодного документу. Ми обрані легітимно за ініціативою міського голови Кіндера. Що є у вашої громадської ради? Покажіть нам, будь ласка», – попросила секретар громради при міськраді Галина Артюшенко.
Голова громради при міському голові Микола Вельма повідомив, що є розпорядження Олега Кіндера за № 157 від 6 квітня 2011 року, згідно якого й діє ця рада, а коли вона мала бути поновлена і чи треба було її поновлювати – питання дискусійне. Є органи прокуратури та юстиції, які можуть перевірити законність будь-якої організації. Микола Григорович каже, що існують різні думки відносно доцільності існування громради при міській раді, так як депутати вже є обранцями громади.
"Я, наприклад, мав би одну громадську раду в місті», – зазначив Микола Вельма.
Коли ж Галина Артюшенко попросила показати конкретні результати роботи «мерської» ради за цілий рік, то один з її членів, директор виробничо-комерційної фірми «Ковель» Федір Жунке сказав, що це просто не культурно таке вимагати і з’ясовувати стосунки. Зрештою, у суперечку втрутився й Олег Кіндер, заявивши, що це його прерогатива – створювати дорадчі органи. Для повного політичного «боєкомплекту» градоначальнику можна було б створити ще й третю громадську раду – при виконкомі…
Про «свою» раду Олег Кіндер твердив, що хоче просто поспілкуватися з цими поважними людьми, які тут сидять, які є платниками податків, а ось члени ради при міськраді їх принижують, що не робить честі даному органу.
"Якщо ви визначаєте, що міський голова не правильно сформував цю міську раду при міському голові, якщо ви не поважаєте цих людей, які тут сидять, то можете оскаржити це в суді. Абсолютно це є ваше повноваження… Я ж казав: ви якщо на заборі не читаєте, а читаєте закон, то хоч розберіться. А оце якраз ті люди, яких я поважаю, яких я спеціально запросив. Я кажу: я хочу з ними поспілкуватися. Засідання є відкритим, маєте право бути присутнім», – повчав Олег Кіндер голову громради при міськраді Миколу Печенюка, який перед тим зачитав норми законодавства та лист від лідерки «Батьківщини» Юлії Тимошенко.
Багатолітня голова Ковельського міського комітету профспілки працівників державних установ Єва Савич, якій Олег Кіндер «закривав рота» на нараді, підтверджує, що особисто вона не може входити до складу громадської ради при міському голові, бо останнє засідання відбулося ще 8 грудня 2015 року і раду повинні були переобрати, як того вимагає її положення. За словами Єви Устимівни, Микола Вельма сказав тоді, що у зв’язку з обранням нового складу міськради і міського голови робота громадської ради буде припинена, та й повноваження цього дорадчого органу були всього на два роки.
"Оцей каламбур з двома громадськими радами ким створено? Я була проти створення громадської ради при міській раді. Це люди обрані громадою! І нема потреби створювати при ній громадську раду. Але на це ніхто не звернув уваги. Безладдя! Плутанина! Для чого це робити?! З цим треба кінчати і робити так, як вимагає положення про раду», – переконана Єва Савич.
Висловив претензії до міських чиновників за підробку документів та «протирання штанів» голова місцевої ветеранської організації Міністерства внутрішніх справ, підполковник міліції у відставці Олексій Будков. Почули присутні від нього і про заступника мера Андрія Товстигу, і про посадовця, якого колись вигнали з міліції, а той влаштувався у мерії. «Дісталося» владі й від голови Ковельського відділення Всеукраїнського об’єднання ветеранів Василя Крецула.
"Ми стали свідками, що міський голова ділить Ковель на дві категорії – на людей і не людей. Получається, що я – не людина, а ті, що тут присутні люди, чи навпаки? Чому такий розподіл?! Має бути одна громадська рада: або при міському голові, або при міській раді. Так не може бути як зараз! Чому ми ділимось між собою? Всі ж поважні люди тут сидять. Повноваження громради при міському голові закінчилися. Ви тут зібралися протизаконно і не маєте права працювати. Все!» – категорично заявив Василь Крецул.
 Нарешті, розпочалося офіційне засідання ради при міському голові і начальник фінансового управління міськвиконкому Валентина Романчук стала розповідати про бюджет на 2017 рік. Галина Артюшенко повідомила, що її рада залишає засідання, щоб Олег Кіндер потім не говорив, що звітував перед ними.
"Ми будемо співпрацювати з вами тоді, коли ваша рада буде легітимна. Ми промоніторимо це ваше засідання, щоб ви були в цьому впевнені. Ми цього так не залишимо! Так не має бути! Влада має бути у Ковелі легітимною», – зауважила на прощання Галина Артюшенко.
 http://kowel.rayon.in.ua/news/18911-za-uchastiu-kindera-svarilisia-dvi-gromadski-radi

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!