Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

суботу, 3 грудня 2016 р.

Кабмін оприлюднив порядок перерахунку платіжок за тепло

Таким чином можна буде перерахувати рахунки за опалення в жовтні 2016 року
Кабінет міністрів України встановив, що в разі відсутності лічильників тепла у багатоквартирних будинках не буде застосовуватися оплата за встановленими нормами споживання, а буде враховуватися середньозважений показник споживання будинків із лічильниками тепла.
У постанові №865 від 30.11.2016 р уряд відмовляється від діючих норм розрахунку тепла на квадратний метр опалювальної площі з урахуванням фактичної температури зовнішнього повітря і фактичної кількості днів надання послуги.
Таким чином постанова припиняє коригування на температуру зовнішнього повітря, яку Кабмін встановив торік.
Замість цього плата нараховуватиметься на підставі середньозважених для даного населеного пункту показників споживання тепла поточного розрахункового періоду, виставлених відповідно до показників будинкових лічильників тепла. Тобто показники для будинків без лічильників будуть розраховувати, виходячи із споживання будинків із лічильниками тепла.
Середньозважена для відповідного населеного пункту споживання тепла на опалення 1 кв. метра визначається як співвідношення загального обсягу споживання теплової енергії, зафіксованої будинковими лічильниками теплової енергії, до відповідної загальної опалювальної площі квартир багатоквартирного будинку, обладнаного будинковими лічильниками тепла. При цьому споживання юридичними особами і фізособами-підприємцями, які володіють або орендують нежитлові приміщення, не враховується.
Для будинків з лічильниками нічого не зміниться. Хіба що Кабмін нагадав: якщо власник, балансоутримувач не вживають заходів з утеплення місць загального користування будинку, то і платити за їх опалення споживач не повинен.
Таким чином, Кабмін зобов'язав ТКЕ і постачальників тепла перерахувати плату за опалення для будинків без лічильників, починаючи з жовтня 2016 року. А до кінця 2017 ТКЕ повинні оснастити приладами обліку всі будинки.
Однак, перерахунок можливий тільки для населених пунктів, де житловий фонд забезпечений лічильниками тепла не менше 50%. А це автоматично виключає перерахунок для жителів Житомира, де всього 25,9% будинків з лічильниками, Луцька (31,3% будинків), Кременчука (18,7% будинків), Тернополя (1% будинків), Южноукраїнська (3,8%) і Калуша (2,8%).
Відзначимо, що в Южноукраїнську одним з найнижчих тарифів на опалення - 4,91 грн за кв. м або 202,03 грн / Гкал. Причина - місто є супутником Південно-Української АЕС і тепло для його комунального підприємства відпускає станція.
Нагадаємо, 2 грудня Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), підвищила тарифи на тепло для бюджетних установ у середньому на 22% - до 1345 грн/Гкал з 1105 грн/Гкал. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!