Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

пʼятницю, 19 травня 2017 р.

У Ковелі учасники бойових дій просять землю під забудову

На постійній комісії Ковельської міської ради з питань житлово-комунального господарства депутат Галина Стасюк озвучила колективне звернення військовослужбовців, які є учасниками бойових дій, з проханням надати їм на території колишнього військового містечка на вулиці Володимира Кияна (донедавна – вулиця Ватутіна) земельні ділянки під індивідуальне житлове будівництво.
«В той час, коли на майданах України проливали кров і гинули кращі сини і дочки України за її суверенітет і незалежність, ковельська міська влада «дерибанила» військові містечка», – йдеться у зверненні.
Депутат міської ради, заступник голови Волинської ОДА Сергій Кошарук сказав, що особисто він категорично проти роздавання на території містечка земельних ділянок, в той же час виступає за багатоквартирне тут будівництво.
«Так сталося сьогодні, що з усіх, кому надавались земельні ділянки, зокрема учасникам бойових дій, дуже мало хто з них реально будує собі житло. Це швидше за все використовується для того, щоб колись було дітям, або продати і якусь копійку отримати», – мовив Сергій Кошарук.
Він додав, що з тих, хто отримав у Ковелі земельні ділянки під забудову, будується не більше 5-ти відсотків. За його словами, на вторинному ринку вартість ділянок у місті коливається від 6-8 тисяч доларів США аж до 20 тисяч за ділянку.
«Віддавати все під садибну забудову – це не відповідає на сьогодні містобудівній документації і я думаю, що ці території ми не зможемо перевести під садибну забудову», – переконує заявників головний архітектор міста Людмила Мурай.


Депутат Галина Стасюк запевняє, що військовослужбовці налаштовані дуже серйозно.
«Зараз може весь Ковель піднятися. Що це таке? У Ковелі землі немає?! Та дайте їм по десять «сотих»! Шановні, про що ми говоримо?! І я перша з цими хлопцями вийду і підпалю скати, бо вже мене все це дістало! Чесно слово!» – емоційно заявила Галина Миколаївна.
«Давайте замість того, щоб підпалювати скати, замість того, щоб блокувати дороги і створювати незручності один одному, і казати, що немає контролю, то давайте цей контроль зробимо», – запропонував своїй колезі по міськраді Сергій Кошарук.
«Скільки ви мене будете крутити навколо колеса?! Вони воювали, кров проливали, а ви сиділи тут штани протирали і не дати землі тієї… Дайте дітям землю! Нема справедливості!» – обурювалася в сторону влади ковельчанка Надія Тарасюк, яка втратила в зоні проведення АТО свого сина.
«У чому моя вина?!» – не розуміла звинувачень секретар міської ради Віра Федосюк.

http://kowel.rayon.in.ua/news/30729-u-koveli-uchasniki-boiovih-dii-prosiat-zemliu-pid-zabudovu

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!