Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

суботу, 29 липня 2017 р.

У Раді готують нові штрафи: кого покарають за “дзвінки”

У Верховній Раді зареєстровано законопроект, згідно з яким буде посилено покарання за шантаж, насильство і погрози з боку колекторів відносно боржників
Автори проекту закону «Про особливості здійснення професійної діяльності з врегулювання простроченої заборгованості» (№6417) пропонують карати колекторів через погрози з повернення кредиту штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 8500 грн до 17 000 грн), або обмеженням волі на строк до 1 року, або позбавленням волі на той самий строк з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.
За застосування насильства по відношенню до боржника, членів його сім’ї та близьких родичів, або за дії, які призвели до заподіяння інших тяжких наслідків, колектора можуть посадити на термін від 3 до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 10 років.
Також в разі смерті боржника від загроз з боку колекторів, пошкодження ними майна боржника, передбачається позбавлення волі від 7 до 10 років.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!