Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

четвер, 6 липня 2017 р.

ЧИ ДУМАЄ КОВЕЛЬСЬКЕ ГРАДОНАЧАЛЬСТВО НАДАТИ ЗЕМЕЛЬНУ ДІЛЯНКУ МАТЕРІ ЗАГИБЛОГО В АТО ГЕРОЯ ОЛЕКСІЯ ТАРАСЮКА

Справа про виділення земельної ділянки Тарасюк Надії Андріївні - матері загиблого Героя, учасника АТО Тарасюка Олексія Васильовича набрала дуже великого резонансу.


Фактично у 2015 році їй надали земельну ділянку по вулиці, названій в честь її загиблого сина, яка, як виявилось знаходиться в недоступному для будівництва місці: в болоті та торфовиську. 



На вимощення центральної вулиці Зерова, з якої починається вулиця імені Олексія Тарасюка начебто було виділено чотириста тисяч гривень, але ні коштів, ні вимощення нема… Навіть торф звідти повивозили…

А тому Надія Андріївна звернулась до міської ради, щоб їй замінили цю земельну ділянку на іншу, у місці, придатному для будівництва.На сесії було прийнято рішення про обмін даної земельної ділянки на іншу, яка їй сподобається. Начебто все вирішувалось добре.

Депутати запропонували Надії Андріївні земельну ділянку для обміну по вул. Глібова 24 і їй сподобалось саме місце розташування цієї ділянки.
Однак, влада не рекомендує їй цю ділянку, бо через неї проходить високовольтна лінія. 
Як стало відомо Надії Андріївні, на цю ж земельну ділянку претендує інша особа, якій на кожну сесію міської ради аж 9 (дев’ять) разів підряд вперто готувались проекти рішень!!!
Виходить дуже цікава ситуація, яка породжує сумніви в добропорядності міської влади: для Нечипорук С. високовольтна лінія не є перешкодою, а родині загиблого в АТО – влада не рекомендує. 

Надія Андріївна вирішила самостійно  підшукати собі земельну ділянку. 
Є ж щасливчики, які знаходять для себе земельні ділянки у дуже хороших місцях міста. 
При цьому Надія Андріївна мала нагоду поспілкуватись з мешканцями новозбудованого багатоквартирного будинку по вулиці Боровця, які їй розповіли, що поряд з їхнім будинком будуть будуватися іще такі самі будинки. 
Також, вони розповіли, що за виділення земельної ділянки під забудову їхнього багатоквартирного будинку міський голова Кіндер О. О. отримав двокімнатну квартиру на першому поверсі, яку надав секретарю міської ради Вірі Федосюк.
Це не просто плітки, бо коли у судовому засіданні перед допитом у якості свідка, суд з’ясовував її місце проживання, то  Федосюк В. І. підтвердила, що проживає у новобудові по вулиці Боровця, 
Ні депутати, ні громадськість не знають яким чином секретар міської ради отримала двокімнатну квартиру: придбала за власні кошти, хтось подарував чи все-таки приклав до цього руку міський голова… 
Ця звістка схвилювала родини учасників бойових дій та загиблих воїнів АТО, бо нікому із них не було виділено ні одної квартири в новобудовах м. Ковеля.

А ситуація, яка склалась, створює суспільну напругу, бо і земельні ділянки, такі як в прибережній зоні, в парку району «Черемушок» і т. д. влада роздала на свій розсуд, а  тепер кажуть що земельних ділянок у місті нема.

Надія Андріївна Тарасюк змушена була звертатись до тимчасової контрольної комісії Волинської обласної ради з питань земельних відносин, яка 07.06.2017 року розглянула її заяву, рекомендувала міському голові Кіндеру О. О . надати земельну ділянку, а також, зважаючи на кричущі порушення земельного законодавства по інших заявах ковельчан, прийняла рішення про виїзне засідання у м. Ковелі, яке відбулося 23 червня цього року.
Щось змінилося у м. Ковелі після виїзного засідання комісії? Ні!

Сьогодні Надія Андріївна отримала рішення від 23.06.2017 року за підписом голови комісії Кучера В. Г., в якому зазначено, що ковельський міський голова Кіндер О. О. повинен повторно вирішити питання з наданням земельної ділянки Тарасюк Надії Андріївні члену сім’ї (матері) загиблого громадянина Тарасюка Олексія Васильовича, який захищав незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брав безпосередню участь у антитерористичній операції.
Прокуратурі області рекомендовано тримати справу «Про виділення земельної ділянки члену сім’ї (матері) загиблого учасника АТО Тарасюка Олексія Васильовича на контролі (див. фото).

Що думає з цього приводу ковельське градоначальство?

Чи вирішить міський голова це питання терміново? Важко сказати, адже Кіндер О. О. оголосив канікули для депутатів і в цьому місяці сесії не буде…

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!