Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

суботу, 8 липня 2017 р.

Поховати сина і вірити, що не свого: моторошна історія родини волинського кіборга


Батько волинського кіборга Вадима Демчука щиро вірить - він поховав не свого сина повідомляє ітернет-сайт volyn24.

Після подій в Донецькому аеропорту Володимира Демчука попросили здати ДНК для ідентифікації тіла його сина. Чоловік погодився, проте результати експертизи здивували. ДНК-код співпав із кодом військового, який помер задовго до того, як Вадим потрапив безпосередньо в зону АТО, - пише Буг.

Ці дивні факти вселили у батьків кіборга надію, що він може бути десь в полоні. Вони намагалися відшукати інформацію на окупованій території і не втрачали надію знайти його живим.

Волонтери повідомляли, що прізвище хлопця було в "сепарських" списках полонених. Говорили, що боєць живий та перебуває у лікарні в Донецьку. І раптом батьки кіборга отримують звістку, що тіло Вадима все ж знайшли. У них знову беруть ДНК-матеріал на дослідження та запевняють: тіло належить їхньому сину. Проте батьки насторожуються, чи це знову не помилка?

До того ж, у бійця, якого їм пропонували визнати як сина, був інший розмір стопи та колір волосся. 

"Після всього пройденого я страшенно сумнівався. Ми мали підстави не вірити в те, що тіло належить сину. Адже всі говорили, що він в полоні, а тут раптом знову ДНК зійшлося. Звертався у всі лабораторії, хотів взяти зразок матеріалу ДНК, щоб особисто переконатися в результаті аналізу, але мені ніхто не дозволив цього зробити. Вони пояснюють, що в Україні є спеціальні інститути (в Запоріжжі, Києві), які займаються такими дослідженнями. Опис тіла не співпадає із зовнішністю Вадима. Але мені пояснили: на опис не звертайте уваги, головне, що співпало ДНК", - розповідає Володимир.

Батько пригадує, що у сина були спецназівські берці. Сім'я передала їх Вадиму і ще одному хлопчині, який в групі сина єдиний лишився живим. Чоловік впевнений, що такі берці були не лише у Вадима.

Демчукам повідомили - якщо не заберуть тіло, то воно буде захоронене в Дніпропетровьку. 

"Відразу після підриву терміналу подзвонили з військової частини і сказали, що 7-ро бійців знаходяться в полоні. Тяжких “сепари” лишили на місці, іншим надали допомогу та кудись повезли. А за офіційними даними з 80-ї бригади зникли безвісти 4-ро військових. То куди ці діти ділися? Можливо, вони живі?", – каже батько кіборга Володимир Демчук.

Сім’я забрала тіло у Нововолинськ і поховала. Але досі батьки припускають, що українська сторона може не знати точної статистики щодо полонених. Спілкуються з людьми, які мають інформацію про солдат у полоні, продовжують шукати самі. І щиро вірять - їхній син досі живий.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!