Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

вівторок, 1 серпня 2017 р.

10 народних депутатів України можуть посадити за «кнопкодавство»

Народним обранцям загрожує тюремне ув'язнення на термін до 8 років

В Україні почали відкривати кримінальні справи за «кнопкодавство». Печерський суд, розглянувши справу №757 / 39114/17-к, зобов'язав Генеральну прокуратуру внести справу до Єдиного реєстру досудових розслідувань і провести слідчі дії щодо 10 народних депутатів, підозрюваних в голосуванні картками своїх колег у ході розгляду законопроекту №6232 та інших законопроектів у рамках судової реформи.

У список увійшли 6 представників партії «Відродження»: Антон Яценко, Євген Геллер, Віталій Хомутинник, Дмитро Святаш, Віктор Бондар, Станіслав Березкін. Троє з «Народного фронту»: Сергій Фаермарк, Олександр Кірш і Андрій Река. А також один депутат Опозиційного блоку - Михайло Добкін.

«Судова ухвала зобов'язує Генпрокуратуру розпочати слідство і вивчити всі докази провини. І якщо вона буде доведена, то наш прокурор повинен буде подати подання до Ради про позбавлення перерахованих депутатів недоторканності (крім Михайла Добкіна - його вже позбавили по іншій справі). Тоді їм може бути вручено офіційне підозра. Вони можуть залучатися за статтею про зловживання службових становищем, яка передбачає тюремне ув'язнення на термін до 8 років », - прокоментував UBR.ua ситуацію позивач, голова громадського об'єднання "Правова держава" Ростислав Кравець.

Якщо вина народних обранців буде доведена, і офіційно буде зафіксований факт незаконного голосування, то будуть оскаржені і результати всього голосування.

«Воно було поіменним, і слідство може довести, що входять до списку тих, хто проголосував« за »/« проти »реально не було в сесійній залі. Так що ряд законів не можна буде вважати прийнятими. А це ставить під питання прийняття законодавчої бази під формування Верховного суду, а також судову реформу в цілому. Через порушення все доведеться заново проводити через Раду », - пояснив Кравець.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!