Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

четвер, 18 серпня 2011 р.

Під час перевірки заяв ув'язнених, у Ковельському ІТТ ВИЯВЛЕНО ПОРУШЕННЯ статті 11 Закону України "Про попереднє ув'язнення".

На круглий стіл, ініційований правозахисниками не прийшли начальник Ковельського МВ Мрачко І. М., начальник Ковельського ІТТ Велемчаниця С. В. та міжрайонний прокурор Масалов С. М.

ГО «Волинська правозахисна група» ініціювала проведення круглого столу з приводу заяв, які 10 серпня 2011 року  були передані мені  затриманими, узятими під варту і засудженими особами,  які утримуються у  Ковельському  ІТТ УМВС України у Волинській області.

До участі у круглому столі  запрошувались:

1. Мрачко Ігор  Миколайович – начальник Ковельського МВ.
2. Велемчаниця Сергій В. - начальник Ковельського ІТТ.
3. Масалов Сергій Миколайович - ковельський міжрайонний прокурор.
4. Кіндер Олег  Олексійович - голова міської ради. 
5. Засоби масової інформації:
- телеканал «Аверс»,
- Гаврилюк Я. М - вл. кор..газети «Волинь-нова»,
- Вельма М. Г. - редактор газети «Вісті Ковельщини.
6. Батьки ув’язнених осіб, які написали заяви.
7. Правозахисники.

Враховуючи занятість високих посадових осіб, декілька днів практично неможливо було узгодити час і дату круглого столу, однак домовленість була досягнута і проведення круглого столу було призначено на 15:00год. 17 серпня.

Того ж дня зранку я особисто всіх ще раз запросила до обговорення резонансного інциденту, який мав місце у Ковельському ІТТ і кожному окремо повідомила, що за пропозицією міського голови Кіндера Олега Олексійовича круглий стіл відбудеться у культурно-просвітницькому центрі.

До речі, на моє звернення до міського голови з заявами ув’язнених – Олег Олексійович зреагував негайною заявою до Ковельської міжрайонної прокуратури в порядку статті 97 КПК України.

На призначену годину зібралися всі запрошені, крім  високоповажного  панства, яке дружно, або, в даному випадку можна сказати мовою міліцейсько-прокурорської термінології: за попередньою змовою на круглий стіл не з’явилося.

І тільки сьогодні стало зрозумілим чому  начальник Ковельського МВ Мрачко І.М., начальник  Ковельського ІТТ  Велемчаниця С.В. та прокурор Масалов С.М. проігнорували круглий стіл.
А що вони могли сказати? Все що хотіли сказати, сказали. 
По всіх засобах масової інформації облетіло повідомлення  УМВС та МВС, в тому числі із уст начальниа Ковельського МВ Мрачко Ігоря Миколайовича  в "Подробностях" на телеканалі "Інтер" що «…ніяких порушень прав ув’язнених не було, не було голодування і вени ніхто собі не різав, а невдоволення і провокація ув'язнених стала через висловлювання одного з них відносно необ'єктивного, на його думку, розгляду справи. Факт нанесення собі тілесних ушкоджень ув'язненими не підтвердився, а в ході перевірки в ІТТ відносно умов утримання істотних порушень не виявлено".


Однак, сьогодні поштою, я отримала відповідь Ковельської міжрайонної прокуратури за підписом заступника міжрайонного прокурора  В.М. Ющика, надіслану мені ще 12 серпня, в якій вказано, що під час перевірки заяв ув’язнених, у Ковельському ІТТ  ВИЯВЛЕНО ПОРУШЕННЯ ст.11 Закону України "Про попереднє ув’язнення". 

Дана відповідь прокуратури спростовує повідомлення МВС про провокацію ув’язнених і фальсифікацію голодування і про те, що начебто нічого не сталось...

Крім того, запевняю, що у підсудного, який передав мені заяви була перебинтована рука, а бинт був у плямах крові.

Отже, після публічних заперечень на всю Україну, що ще міг сказати  батькам ув’язнених та засобам масової інформації новий Ковельський начальник міліції у присутності міжрайонного прокурора, або його заступника,  які виявили порушення прав ув’язнених і повідомили мені  у офіційній відповіді?! 

Ось тут змови не було.

В зв’язку з тим що ковельські правоохоронці подали в засоби масової інформації неправдиву інформацію з приводу «ЧП» у Ковельському ІТТ, проігнорували круглий стіл з правозахисниками і батьками ув’язнених, з журналістами, то ГО «Волинська правозахисна група» запрошує до співпраці і обговорення  наболілих проблем з питань порушення прав людини в правоохоронних органах - начальника УМВС України генерал-лейтенанта Ходирєва В’ячеслава Анатолійовича та прокурора Волинської області Гіля Андрія Івановича. 

Шановні панове!
Узгодьте між собою час і дату круглого столу і запросіть нас до конструктивної розмови. Ми Вас запевняємо що не проігноруємо, а навпаки, прийдемо обов’язково!

Артюшенко Галина Олексіївна.  
Заступник голови ГО "Волинська правозахисна група" 





3 коментарі:

  1. Адміністратор блогу видалив цей коментар.

    ВідповістиВидалити
  2. П. Напишіть свій номер телефону і я Вам перезвоню.

    ВідповістиВидалити
  3. Нічого дивного вже немає тут. Адже чим далі, тим більш вільно себе почувають ті "Собаки".

    Телефони мобільні нагло виривають з рук для перевірки і копіюють телефонні номери які записані у телефоні собі в базу без мого відома. Не так давно я про це дізнався з достовірних джерел. Мені здається це є порушення особистої інформації, хіба ж не так?

    Інший випадок, серед білого дня в парку пан "Борзий" з 505 кабінету підійшов у парку до нас, звинуватив у тому що не можна палити в громадських місцях, і попросив піти з ним в відділок для складання протоколу. На прохання залишити нас в покої, він ще більше роздратувався. Ми вже й не стали його ще більше дратувати, бо ж він такий нервовий, що й стріляти може. По дорозі він сам почав курити, причому також в громадському місці, а саме біля Явора Плюс. Запитали в нього, ви ж самі курите а нас за собою тягнете? Мені можна а вам ні. Прийшли в відділок, нас почали залякувати але вели себе дуже спокійно тому вони якогось дива сказали купити їм 3 пачки бумаги формату А4 для протоколів за наші особисті кошти а також 15 ручок. Ну що ж, забрали вони наші мобільні телефони для перевірки і без нашої згоди, силою доречі і відправили за бумагою та ручками. Купили їм що вони хотіли, прийшли і віддали. Нас відпустили. Включаєм моб телефони, вони ж були вимкнені, а там декілька набраних номерів з моеї телефонної книги. Відразу підозри що вони без дозволу ще й користувались телефоном, а не тільки перевіряли.
    Через декілька тижнів, дивним шляхом мені вдалось отримати доступ до однієї з баз міліції, і дуже був шокований коли побачив що всі мої номери знаходяться і в них, чого я не дозволяв цього робити. Як вести з ними у таких випадках? на які закони опиратися щодо захисту інформації і як захищатися від липових звинувачень?

    ВідповістиВидалити

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!