Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

понеділок, 13 травня 2013 р.

САВЧУК П. Д.: "МОЯ МІЛІЦІЯ МЕНЕ ТАК БЕРЕГЛА, ЩО В МОЇЙ КВАРТИРІ АЖ ЗБИТКІВ МЕНІ ЗАВДАЛА..."

У квітні місяці цього року до мене з заявою звернувся житель м. Ковель Савчук Петро Дементієвич, в якій просив звернутися від його імені в правоохоронні органи і допомогти йому повернути його речі, привласнені  співробітницею СВ УМВС України у Волинській області Собковською Наталією  Георгіївною, яка працює слідчою у Ковельському МВ, тобто, встановити справедливість.


 Петро Дементієвич доглядав у селі Поворську хворого батька,  з яким і проживав, а його однокімнатна квартира у місті Ковелі багато років пустувала.  

 Одного разу до нього підійшла односельчанка і попросила щоб він дозволив  деякий час пожити у його  квартирі її дочці Наталії.

  Петро Дементійович не має дружини, дітей, а тому погодився надати притулок молодій дівчині, яка  вже працювала у Ковельській міліції слідчою. 

 Ніякої вигоди чоловік собі не планував, а тому і договору ніякого з Наталією не  укладав.
 На момент, коли Наталія Георгіївна поселялася у квартиру там стояли: два дивани, крісла, газова плита, меблева стінка, вішалка. Так як Савчук П. Д. у квартиру навідувався рідко, речами не користувався, то і меблі були новими і квартира була охайною.
  Наталія Георгіївна тоді була незаміжня, а згодом вона вийшла заміж, народила двоє дітей.
  Протягом восьми років, які прожила Наталія Георгіївна у квартирі Савчука, вона сплачувала лише комунальні послуги.
 Одного разу чоловік Наталії Георгіївни мав намір уточнити у Петра Дементієвича суму квартирної плати, але дружина швиденько перевела розмову на іншу тему... Через деякий час до Савчука  почали доходити слухи, що начебто від квартирантів він отримує щомісячно по одній тисячі гривень.
     Наталія Георгіївна не заперечує того, що саме від неї пішли ці чутки, але стверджує, що для цього у неї були певні підстави... 
  А Петра Дементієвича це образило. Що думають про нього люди? Він  з’ясував цю обставину з своїми квартирантами і став наполягати щоб сімя звільнила квартиру.
Хоча Наталія Георгіївна не поспішала, запевняла Савчука що їй на роботі от-от нададуть квартиру і вони матимуть куди вибратися, а Петро Дементієвич, маючи добре серце - терпляче чекав... А ще, каже – боявся. І люди підливали масла в вогонь: – не накликай біди на свою стару голову, з ким воювати зібрався, з ментами?  Потерпи, бо ще матимеш проблеми і  нікому нічого не докажеш! А час спливав…
У серпні місяці 2012 року на вимогу Савчука, Собковська все-таки звільнила квартиру.
       Проживаючи у квартирі вона декілька років користувалась газовою плитою яка там стояла, а потім, купила собі нову, сучасну плиту і встановила її без дозволу Петра Дементієвича. Куди поділа його газову плиту – невідомо. А коли вибиралась із квартири, то свою газову плиту забрала, а у кухні залишила невідомо чию, непідключену, стару, заржавілу газову плиту.
Коли Петро Дементієвич запитав Наталію Георгіївну - що це значить, то вона йому наче відрубала: - що тепер це його проблеми, а у неї своїх проблем по горло і попередила щоб він до неї більше не дзвонив.
Дев’ять останніх  місяців Петро Дементієвич  справно платить за комунальні послуги, якими не користується, бо у квартирі не проживає. Час від часу нагадує про це Наталії Георгіївні, а також про необхідність з'ясувати стосунки, повернути йому його речі і т.д.
Чоловікові уже 75 років. Батька давно поховав. І як каже Петро Дементієвич, - хочеться уже йому покинути  батьківську, "шевченкову" хатину і пожити у своїй квартирі, але...
    Усі його меблі і речі, якими 8 років користувалась Собковська Н. Г. зносились, втратили вигляд, крім того, Собковська вивезла з квартири навіть  його кришталеві стаканчики, кришталеву вазу яку йому подарували, каструлю і сковорідку, пластмасовий тазик для прання, резиновий килимок який лежав у кладовці. Вона, правда, користувалась своїм килимком, але вибираючись із квартири, «прихватила» і його килимок…
... Одразу у розпачі, він намагався навіть підключити залишену Собковською газову плиту. Визвав майстра, якому потрібна була болгарка, щоб цей рарітет   розібрати і оглянути. А пізніше, працівник газового господарства склав акта, що ця газова плита не підлягає подальшій експлуатації.
Хіба мало нещасних випадків було в Україні за останній період від несправності електричних та газових приладів?
Всі ці речі Савчук П. Д. тепер змушений собі купляти. Окрім того, за всі роки, Собковська Н. Г. у квартирі ні разу не білила стелю та не міняла шпалери і залишила квартиру в занедбаному стані.
     Петро Дементійович у моїй присутності  просив  Наталію Георгіївну компенсувати йому кошти в сумі всього десять тисяч гривень на купівлю газової плити, ремонту меблів і часткового ремонту квартири. В той же час Наталія Георгіївна не заперечувала його претензій і обвинувачень, але категорично відмовилась відшкодовувати будь-які його витрати за заподіяні нею збитки.
      Дуже дивною була її зухвала відповідь, що  краще вона перерахує декілька тисяч гривень хворій сусідській дитині, аніж компенсує Петру Дементієвичу. Це його до болю вразило.
     Він не проти цього, тільки каже – хай дасть хворій дитині у його  присутності і він ще добавить! Досить дорогий подарунок він зробив цій молодій, здоровій родині, яка знехтувала його щирістю і добротою, а тому зараз - Петро Дементієвич не бажає їм дарувати ані копійки.
       Я деякий час не обнародувала цю досить непристойну історію, бо надіялась, що Наталія Георгіївна вирішить цю проблему мирним шляхом і з боку Петра Дементієвича не буде до неї претензій.
      А сьогодні Петро Дементієвич знову прийшов до мене і попросив  невідкладно зареєструвати заяву в прокуратурі та міліції і розмістити статтю у блозі.
     Сьогодні ж, в інтересах Савчука Петра Дементієвича я передала заяву з додатками начальнику  внутрішньої безпеки у Волинській області ДБС МВС України  полковнику міліції Водьку Сергію Сергійовичу, щоб втрутився в дану справу і вжив усіх необхідних заходів реагування.
      Крім того, в кінці тижня відбудеться засідання Громадської Ради при УМВС України у Волинській області з участю начальника обласного УМВС України полковника міліції  Терещука Олександра Дмитровича, де наряду з іншими питаннями буде обговорено стан справ щодо незаконної діяльності працівників міліції Ковельського та Рожищенського МВ, включаючи дану справу.

АРТЮШЕНКО Г.О.
ГР при УМВС України у Волинській області,
ГО «Волинська правозахисна група»

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!