Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

середу, 29 травня 2013 р.

У Польщі засудили трьох чоловіків, що викрали фургон з трупами

http://podrobnosti.ua/kaleidoscope/2013/05/29/907810.html
29 травня 2013
 У Польщі суд ухвалив вирок трьом чоловікам, які викрали фургон з трупами для кремації. 
Як пише The Local, кожен з учасників злочину отримав від двох до чотирьох років позбавлення волі. Крім того, зловмисники повинні будуть виплатити штрафи у розмірі чотирьох тисяч євро.
 Ухвалюючи вирок, суддя заявив, що він торкається тільки викрадення автомобіля. Представник суду відмітив, що підсудні не знали про незвичайний вантаж, коли викрадали фургон. Газета не приводить коментарів адвокатів викрадачів.
 Інцидент з викраденням фургона з 12 трунами з тілами німців, підготовленими для кремації, стався 15 жовтня 2012 року в Хоппегартене. Машина була викрадена, коли водій вийшов, щоб помити руки. Пізніше усі труни з покійними були виявлені в лісі в Познані. Усі тіла були на місці.
Справою про викрадення фургона трупів займався суд в Польщі. У засуджених є тиждень, щоб опротестувати рішення суду.

Для порівняння:
 29 листопада 2012 року я вже писала у статті "ДЕ ШУКАТИ ПРАВДУ ВЛАСНИКУ ВИКРАДЕНОГО АВТОМОБІЛЯ, ЯКЩО ЙОГО НАВІТЬ НЕ ВИЗНАНО ПОТЕРПІЛИМ..." про те, що у вересні місяці 2012  року від моргу Луцької лікарні було викрадено  автомобіль з покійницею в середині.

 Резонансний нечуваний злочин завдав значних збитків власнику автомобіля, нагнав страху жителям с. Борохів Ківерцівського району де одного ранку при дорозі було знайдено металеві ноші з покійницею, "підкинув жару" правоохоронцям та сколихнув засоби масової інформації, які жваво повідомляли новину про те, як Волинські автозлодії викрали автомашину з покійницею… 
 З часом все стало на свої місця: покійницю рідня поховала,  автомобіль розшукали, навіть кримінальну справу порушили, а винуватця цієї жахливої події затримали і заарештували...
 Охоронці, які "проспали" даний автомобіль з покійницею, розпорядник-координатор з організації похоронів, якому повернули покійницю неушкодженою і ще декілька осіб  стали потерпілими у даній кримінальній справі, а власнику пошкодженого автомобіля Валерію Петровичу Пушкаруку, який проживає з дружиною та шістьма дітьми у Хмельницькій області, і який сам особисто написав заяву про викрадення автомобіля, цікавився розслідуванням даної справи, так і не судилось стати потерпілим.
  Слідчий Климець С., в провадженні якого перебувала кримінальна справа,  по телефону переконував Валерія Петровича що хвилюватись та витрачати кошти на поїздки до Луцька не треба, а також запевняв його, що все зробить якнайкраще: на майно обвинуваченого  накладе арешт і усі збитки, завдані потерпілому, будуть відшкодовані…
 В кінці листопада 2012 року Валерію Петровичу стало відомо від знайомого, у якого у Луцьку стояв  його понівечений автомобіль,  що кримінальна справа призначена до розгляду в суді,  але його туди як потерпілого ніхто не викликав. Якесь недобре передчуття підказувало що треба їхати до суду.
 29 листопада 2012 року в судовому засіданні, яке відбувалось у луцькому міськрайонному суді  суддя А. Є. Сівчук дуже здивувався появі  власника викраденого автомобіля і роз’яснив,  що його прізвище серед семи (!!!) інших потерпілих не значиться, а тому він не є учасником судового процесу.
 Та й справа поступила до суду не з обвинувальним висновком, а з постановою про направлення підсудного на примусове лікування у психіатричну лікарню…
Обвинувачений, який знаходився у металевій клітці поводив  себе досить спокійно і впевнено, зовсім не схожий на неосудного, як і ми -  був дуже здивований що так багато потерпілих, чітко повідомив свої анкетні дані, давав вичерпні відповіді на запитання суду..
 Справа по суті не розглядалась: треба було лише з'ясувати одне питання: чи дають згоду учасники процесу на направлення обвинуваченого на примусове лікування у психіатричну лікарню.
 Склалась абсурдна ситуація, яку навіть не виправив суд (не було бажання чи вказівки) - згоди Валерія Петровича, як власника викраденого автомобіля  суд не питав, бо він не потерпілий. 
 Нез'ясованою залишилась  дуже важлива обставина у даній кримінальній справі, яка вказує, що досудове слідство проведено не в повному обсязі, не встановлено, або приховано: - хто ж допоміг підсудному виставити з рефрижератора металеві ноші з покійницею і поставити на узбіччі дороги, та так акуратно, що покійниця не тільки не зазнала ніяких ушкоджень, а навіть залишилась лежати на ношах саме так, як її поклали у морзі… 
 На це питання підсудний відповів досить зухвало, що при потребі він продемонструє як це робив. І не дивно, бо це не перша його судимість.
 Начебто і ті рази він "зіскакував"   з кримінальної відповідальності через хвору голову. Не виключено, що на даний час ця особа уже вилікувалась і знаходиться вдома з "подільниками", які в такий оригінальний спосіб уникли кримінальної відповідальності.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!