Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

четвер, 23 травня 2013 р.

«Ти і міліція: як діяти, щоб не були порушені твої права»

http://mvs.gov.ua/mvs/control/volyn/uk/publish/article/86556


16 травня участь у робочому засіданні Громадської ради при УМВС України у Волинській області взяв головний міліціонер області Олександр Терещук, котрий відзначив, що Громадська рада – це один із способів взаємодії міліції та громади.

Під час чергового засідання Громадської ради керівники громадських організацій обговорили ряд питань, зокрема тих, що стосуються дотримання законності, прав людини та громадянина в діяльності органів внутрішніх справ Волині за 4 місяці поточного року, проведення профілактично-просвітницьких заходів під назвою «Ти і міліція: як діяти, щоб не були порушені твої права» та забезпечення прав працівників міліції, ветеранів та пенсіонерів ОВС при реформуванні МВС України. При цьому наголошували, що під час проведення моніторингів дотримання прав людини в системі ОВС необхідно вживати попереджувальні заходів, спрямовані на усунення причин і умов, що сприяють виникненню надзвичайних подій, ініціювати проведення службових перевірок по заявах і зверненнях громадян, які надходять у секретаріат Громадської ради.

Олександр Дмитрович звернувся до представників громадських організацій із проханням терміново повідомляти йому про всі факти порушення прав громадян із боку працівників органів внутрішніх справ області.



– Вам не байдужі проблеми, з якими щодня стикаються громадяни, а тому я хочу бачити активність із вашого боку у всіх питаннях, що стосуються діяльності волинської міліції, – відзначив Олександр Дмитрович. – Таким чином ми зможемо оперативно відреагувати, а відтак не допустити різного роду порушень.
Окрім того, задля зміцнення позитивного іміджу органів внутрішніх справ представники інститутів громадянського суспільства, котрі є членами Громадської ради при УМВС України у Волинській області, в місті Луцьку проведуть конкурс на визначення кращого дільничного пункту міліції та кращого дільничного інспектора міліції.

Оксана БЛИЩИК,  СЗГ УМВС України у Волинській області


О О О О О О О О О О О О О О О О О О О О О О О О О О О О О О О О О О О 

                                       Протокол № 6
              засідання Громадської  ради при УМВС України 
                                у Волинській області               
16 травня 2013 р.                                                      м.Луцьк


Присутні:  члени Громадської ради А.Цісарук, В.Столярук, С.Шелепін,  В.Живко,  О.Чуйко,  Л.Павловский,  О.Мазурак,  В.Омельчук, Г.Артюшенко, В.Левандовский, А.Гаврищук,  В.Вальчук, П.Верзун Н.Пахомюк, А.Бурчак, А.Ройко, О.Блищик, В Буравский, Г. Павлович
Головуючий : голова ГР Цісарук А.В. Секретар: Гаврищук А.О.

      Порядок денний
             засідання Громадської ради при УМВС України в області. 
1. Дотримання законності, прав людини та громадянина в діяльності органів внутрішніх справ  УМВС України у Волинській області за 4 місяці поточного року.
         Інформує: начальник ІОС УКЗ УМВС в області
2. Про продовження до 01.07.2013 року моніторингу стану справ, щодо організації роботи дільничних пунктів міліції м. Луцька.  Визначення  і  нагородження громадською радою двох  кращих.
      Інформують: голова громадської ради при Луцькому міському голові, член ГР при УМВС П.Верзун; голова ГР при УМВС А. Цісарук.
3.  Про проведення на Волині інформаційно-просвітницького заходу: «Ти і міліція: як діяти, щоб не були порушені твої права» 
        Інформує: голова ГР А.Цісарук. 
4. Забезпечення прав працівників міліції,  ветеранів та пенсіонерів ОВС, у відповідності до Конституції України, при реформуванні МВС України. Участь в обговорені проектів законів, ініціювання звернень. 
        Інформують: А. Цісарук , В.Буравский, С.Шелєпін. 
5. Різне. 

По першому питанню з інформацією виступив  начальник ІОС УКЗ УМВС в області А. Обйортишев, про стан роботи по дотриманню законності, прав людини та громадянина в діяльності органів внутрішніх справ  УМВС України у Волинській області за 4 місяці 2013 року.
В обговорені взяли участь: А.Цісарук, Г.Артюшенко Н.Пахомюк, А.Ройко
Прийняте рішення: 
1.Інформацію ІОС УКЗ УМВС в області, про стан роботи по дотриманню законності, прав людини та громадянина в діяльності органів внутрішніх справ  УМВС України у Волинській області в за 4 місяців 2013 року, взяти до відома, разом з тим звернути увагу громадської ради на ініціювання, під час проведення моніторингів, упереджувальних заходів направлених  на усунення причин і умов що сприяють надзвичайним подіям . 
2.Ініціювати проведення службових перевірок по заявах і зверненнях громадян які  надходять в секретаріат громадської ради, про, що інформувати членів Ради. 
3. Звернутись до ІОС УКЗ УМВС про необхідність інформування громадської ради  про результати перевірок по зверненнях громадян і публікаціях в ЗМІ, про недоліки в роботі підрозділів і служб УМВС в області. 
4. Рекомендувати керівництву УМВС в області створити в Управлінні МВС України у Волинській області постійно діючу мобільну групу з моніторингу забезпечення прав і свобод людини та громадянина в діяльності органів (підрозділів)  УМВС України у Волинській області. Запропонувати для затвердження Положення про постійно діючу мобільну групу з моніторингу забезпечення прав і свобод людини та громадянина в діяльності органів (підрозділів) УМВС України у Волинській області, згідно рішення  ГР від 01.02.2013 року протокол №5. 
5.Голові громадської ради А.Цісаруку підготувати для затвердження проект наказу про перезатвердження складу громадської ради, з внесенням відповідних змін в положення про посвідчення члена громадської ради
Голосували:  за  -  19      проти -    0     утр. -   0
По другому питанню з інформацією виступили: голова громадської ради при Луцькому міському голові, член ГР при УМВС П.Верзун; голова ГР при УМВС А. Цісарук.  Про ініціативи членів громадської ради,  щодо оголошення конкурсу на кращий дільничний пункт міліції в м. Луцьку. Моніторинг стану справ, щодо організації роботи дільничних пунктів міліції,  здійснюється на протязі лютого  - червня поточного року. Підведення результатів моніторингу і визначення переможця запропоновано провести на засіданні громадської ради в липні поточного року.
В обговорені взяли участь: А.Гаврищук, С.Шелепін, Н. Пахомюк, В.Вальчук, А.Ройко, О.Терещук
Прийняте рішення
1.Для продовження моніторингу і визначення результатів конкурсу на кращий ДПМ створити робочу групу до складу якої включити наступних членів громадської ради: П. Верзун, С.Шелєпін, О.Блищик, А.Ройко, А.Гаврищук 
2.Робочій групі провести організаційне засідання, розробити відповідну анкету опитування громадян, організувати  проведення конкурсу, забезпечити популяризацію роботи служби ДІМ  і результатів моніторингу в ЗМІ області. про, що проінформувати ГР. Пропозиції, щодо визначення кращих двох ДПМ, винести на засідання ГР. 
3.Моніторинг  здійснювати  шляхом опитування громадян, візуального спостереження за роботою дільничних інспекторів міліції, патрульно -постових нарядів  під час реагування на заяви і звернення громадян, припиненні правопорушень, забезпечені громадського порядку і здійснення прийому громадян в приміщеннях ДПМ. 
4. Основними  критеріями оцінки роботи дільничних інспекторів міліції і дільничних пунктів міліції визначити: 
-Думку жителів мікрорайону про роботу дільничних інспекторів міліції. 
-Стан громадського порядку і безпеки громадян на адміністративній дільниці. 
-Обізнаність громадян про свого дільничного інспектора його контактні телефони, часи прийому, розташування дільничного пункту міліції. 
-Облаштування приміщень дільничних пунктів міліції в інтересах створення належних умов для роботи дільничних інспекторів міліції, створення зручностей для громадян, наявність витягів з окремих законів, інформації про можливість оскаржити дії дільничного  інспектора міліції, а також інформації про центри правової допомоги в тому числі і первинної безоплатної. 
Голосували:  за  -  19        проти -      0        утр. -  0

По третьому питанню з інформацією виступив голова ГР А.Цісарук .   Про проведення у Волинській області  інформаційно-просвітницького заходу:«Ти і міліція: як діяти, щоб не були порушені твої права» , організованого Асоціацію  українських моніторів дотримання прав людини в діяльності  правоохоронних органах. Розроблений АУМДПЛ алгоритм дій і форму звітності про проведення заходу. 
В обговорені взяли участь: О. Терещук, Н.Пахомюк, В.Вальчук, П.Верзун
Запропоновані пропозиції до рішення:
1. Рекомендувати членам громадської ради при УМВС України у Волинській області прийняти участь в проведені інформаційно-просвітницького заходу:«Ти і міліція: як діяти, щоб не були порушені твої права», в якості регіональних координаторів. 
2. Члени громадської ради, які виявили бажання стати регіональними координатори, можуть будувати програму заходу у відповідності до потреб групи та власного досвіду, але важливо, щоб рід час заходу були висвітлені наступні теми: 
-Основні принципи спілкування з працівниками міліції. 
-Підстави для зупинки громадянина працівниками міліції. 
-Підстави для перевірки документів. 
-Поширені порушення з боку працівників міліції під час складання адміністративного протоколу. 
-Поширені порушення з боку працівників міліції під час особистого огляду. 
-Поширені порушення з боку працівників міліції під час доставляння у відділок міліції. 
-Що робити, якщо міліціонери порушили твої права. 
3. Регіональним координаторам, проведення заходу організувати в тісній співпраці з службою КМСД,  іншими зацікавленими службами МРВ області, при необхідності за їх участю. Про результати проведення заходу проінформувати ГР.

По четвертому питанню з інформацією виступили: голова ГР А.Цісарук , заступник голови ГР В.Буравський, член ГР.С.Шелєпін 
В обговорені взяли участь:  О. Терещук, А.Цісарук,  В. Живко
Прийняте рішення: 
1. При не підтверджені фактів, порушень прав громадян працівниками міліції, по заявах і зверненнях громадян, громадській раді ініціювати, через публікації в ЗМІ, відповідні спростування. 
2. При внесені для розгляду Верховною Радою України, проектів законів направлених на реформування МВС України, взяти участь в їх обговорені, ініціювати звернення про недопущення обмежень щодо соціальних гарантій як працівників міліції так і ветеранів, пенсіонерів ОВС. 
Голосували:  за  -   19       проти -        0      утр. -  0

Голова ГР                                А.В. Цісарук
Секретар                                 А.О. Гаврищук                      

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!