Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

середу, 22 травня 2013 р.

Волинянин намагається довести, що за смерть його сина «відсиділи» не ті

http://www.viche.lutsk.ua/volynyanyn-namagayetsya-dovesty-sho-za-smert-yogo-syna-vidsydily-ne-ti-id14286/


Волинянин Віталій Шабала намагається довести - винні у загибелі його сина і досі не покарані, а люди, які були непричетні, відсиділи за гратами чотири роки, - повідомляє ТРК "Аверс".

ДТП із смертельними наслідками трапилось ще у 2007-му році. Зокрема, син Віталія повертався з Ковеля до Луцька. На автовокзалі незнайомий чоловік запропонував недорого підвезти, на що той погодився. У транспорті їхали ще чотири незнайомі йому пасажири. З п’яти  чоловік додому повернулись лише двоє.

«Десь чи прозівав чи що, і наїхав на пару коней, внаслідок якого один кінь залетів в салон і в салоні травмував трьох людей насмерть, і двох залишив каліками. Тобто залишився той, що сидів на передньому сидінні і на третій сідушці зліва. Ну і сам водій остався живий», - розповів подробиці трагедії шестирічної давності Віталій Шабала
Після аварії тривали суди тривалістю у два роки і нарешті винесли вирок, та аж ніяк не той, якого чекали. В результаті ухвала суду у чотири роки позбавлення волі отримав фірман. Чоловік вважає таке рішення неправомірним. Відтак, узявся доводити справедливість, причому самотужки, без підтримки юристів. Бо не погоджується, що невинна людина повинна сидіти за гратами, у той час доки винуватець на свободі.

«Було винесено рішення, що винуватий в цій справі візник… Ну як може бути візник винуватий, якщо вся травмуюча сила залежить від швидкості, а швидкість набирає механічний транспортний засіб, тобто, машина. Їхали на швидкості більше 80-десяти… Але потім взявся до роботи слідчий. Він все діло підтасував, підробив, і на суд попала така брехня, що я вже от скільки доказую… Але все вже відбулося і свою роботу вони зробили», - пояснив скаржник.

Нині чоловік вкотре подав скаргу до Волинського апеляційного суду. Хоче, аби розслідування по даному ДТП провели ще раз, адже постанову про закриття кримінальної справи взагалі винесли без його відома: «Про закриття кримінальної справи я постанови не чув. Оце числа 12-го відбувся суд, ось тоді я тльки побачив деякі матеріали, і я хотів би, щоб прокурор дав трошки роз’яснення того, що у мене є документи… Про існування такої постанови я не знав».

Тоді у суддів виникли запитання до представника прокуратури. Зокрема, суддя Галина Силка поцікавилася: «Ви можете нам зараз надати такі дані, що саме на такому то аркуші і в такій то кримінальній справі є постанова про закриття з якою ознайомили скаржника? Чи можете ви сказати, коли напрявлялася копія постанови про закриття кримінальної справи?»  Представник прокуратури відповів, що у нього таких документів немає.

Далі судді засідати не стали - вирішили перенести слухання на 27-е травня. Тоді й з’ясується, що трапилось з постановою, яка так і не потрапила до отримувача. Сам же скаржник Віталій Шабала запевнив,  що б там не було, намірений йти до кінця.


Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!