Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

понеділок, 15 серпня 2011 р.

ВОЛИНСЬКА МІЛІЦІЯ ЗАПЕРЕЧУЄ, ЩО В'ЯЗНІ КОВЕЛЬСЬКОГО ІТТ ПОРІЗАЛИ ВЕНИ. Кадр "Подробности"


Після інформації, що в’язні у Ковельському ізоляторі тимчасового тримання оголосили голодування та порізали собі вени, яка набрала всеукраїнського резонансу, в засобах масової інформації поширилося повідомлення УМВС України про те, що:

 «З даного приводу негайно в ІТТ Ковельського МВ було направлено мобільну групу УМВС в області. Під час перевірки встановлено, що утримувані в ІТТ Ковельського МВ підсудні створили провокацію голодування, оскільки вони відмовились від прийому їжі, яку їм надавала адміністрація ізолятора, але в камерах залишились продукти харчування отримані від родичів (хліб, цукор, сало, ковбаси та інше), які вони споживали».

Далі УМВС повідомляє:
«…Причиною невдоволення стали висловлювання одного з підсудних, щодо необ’єктивного, на його думку, розгляду справи.

Факт нанесення собі тілесних ушкоджень утримуваними не підтвердився.

Крім мобільної групи, в ІТТ Ковельського МВ було здійснено обхід представниками Ковельської міжрайонної прокурори та керівництва Ковельського міськвідділу, у ході якого всі скарги утримуваних взято до уваги.

За дорученням Ковельської міжрайонної прокуратури місцевою СЕС було проведено перевірку ІТТ Ковельського МВ щодо умов тримання, під час якої суттєвих порушень не виявлено».

ГО «Волинська правозахисна група» вважає, що прозорого проведення перевірки не було, а тому, повідомлення УМВС про те, що у Ковельському ІТТ майже нічого не сталося – є необ’єктивне та одностороннє.

Дуже дивно, що ніхто із перевіряючих (крім міського голови Олега Кіндера) не виявив бажання побачити оригінали заяв ув’язнених, які я публічно обіцяла передати під час перевірки, а тому, сьогодні я пішла  на прийом до нового начальника Ковельського МВ Мрачка Ігоря Миколайовича.

Ігор Миколайович запевняє, що він прикладе усіх зусиль щоб у Ковельському МВ панував закон і порядок.

Одночасно ГО «Волинська правозахисна група» запрошує начальника ІТТ Ковельського МВ Велемчаницю С. В., міжрайонного прокурора  м. Ковеля Масалова С. М. для участі у круглому столі з питань реакції органів влади та місцевого самоврядування, правоохоронних органів на звернення громадськості, протести проти незаконних дій, заяви про порушення прав людини.

Голова міської ради Кіндер О. О. та начальник Ковельського МВ Мрачко І. М. уже дали свою згоду на участь у круглому столі.

АРТЮШЕНКО ГАЛИНА ОЛЕКСІЇВНА
Заступник голови ГО «Волинська правозахисна група»

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!