Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

понеділок, 29 квітня 2013 р.

Апеляційний суд Волинської області визнав дії державного виконавця протиправними


Через протиправні дії відділу примусового виконання рішень Державної виконавчої служби України не виконане рішення Ковельського міськрайонного  суду у виконавчому провадженні про відшкодування моральної шкоди, завданої Артюшенку О. В. органом дізнання, досудового слідства і суду, яке набрало законної сили ще 14 серпня 2010 року.
Чергову постанову про повернення виконавчого документа стягувачеві, Артюшенко О. В. оскаржив до суду, який в повному об'ємі задовольнив його скаргу і виніс ухвалу, якою визнав дії старшого державного виконавця відділу примусового виконання рішень Державної виконавчої служби України Каращук Катерини Леонідівни щодо повернення виконавчого документу протиправними, скасував постанову про повернення виконавчого документу, зобов’язав державного виконавця поновити виконавче провадження по справі і провести стягнення на користь Артюшенка  О. В. встановленої до відшкодування суми у сто п’ятдесят тисяч гривень.
Представник державної виконавчої служби Куляша Олександр Олександрович не погодився з ухвалою суду і подав апеляцію.

Сьогодні відбувся судовий розгляд за даною апеляційною скаргою.
В судовому засіданні були присутні представники ЗМІ. Телекомпанії "Аверс" суд не дозволив проводити відео зйомку так як представники виконавчої та казначейської служби України були проти.
Куляша Олександр Олександрович просив суд скасувати ухвалу Ковельського суду, бо вважає її такою, що винесена  з порушенням норм  матеріального права, а також, що відділ примусового виконання рішень все одно не зможе провести примусове стягнення з державного бюджету України на користь Артюшенка  О. В. встановленої до відшкодування суми, бо наразі не має таких повноважень: Порядок виконання рішень, за яким було відкрито виконавче провадження втратив чинність на підставі нового Порядку, затвердженого постановою №  845 КМУ від 03 серпня 2011 року. 
На питання суду, чому ж у не виконувалось рішення про примусове стягнення коштів до 03 серпня 2011 року, Куляша  О. О. ухилився від прямої відповіді, лише сказав, що це не стосується постанови про повернення виконавчого документу.
А ми вважаємо - стосується! 
Невиконання рішення суду, коли вище згадуваний Порядок був чинним, а строків, передбачених Законом України "Про виконавче провадження" було достатньо і є наслідком оскарження дій Державної виконавчої служби. 

Колегія судової палати з розгляду цивільних справ апеляційного суду Волинської області у складі головуючого судді Мудренко Л. І., суддів Русинчук М. М. та Матвійчук Л. В., з участю представників відділу примусового виконання рішень Державної виконавчої служби України та Державної казначейської служби України розглянула дану апеляційну скаргу і залишила її без задоволення, а ухвалу судді  Ковельського міськрайонного суду Луньової Т. М. без змін.

Суд проголосив вступну та резолютивну частини ухвали, а після 08 травня 2013 року  - дати виготовлення повного  тексту, сторони зможуть її отримати і протягом двадцяти днів з дня проголошення, подати касаційну скаргу до Вищого спеціалізованого суду України. 

    Ми не знаємо чи будуть представники виконавчої влади оскаржувати ухвалу апеляційного суду, а от ми підготували позов до відділу примусового виконання рішень Державної виконавчої служби України, про стягнення  з них моральної шкоди, визначеної до відшкодування Артюшенку О. В. в сумі сто п'ятдесят тисяч гривень, не списаної ними в примусовому порядку з єдиного казначейського рахунку Державного бюджету України відповідно до Закону "Про виконавче провадження" і Порядку виконання рішень станом до 03 серпня 2011 року, 3% річних, інфляційних нарахувань, судових витрат... 
Позов буде подано до суду після того, як буде отримано ухвалу апеляційного суду від 29 квітня 2013 року.

АРТЮШЕНКО Г.О.

1 коментар:

  1. Шановна Галино Олексіївно,прочитала Ваш крик душі.Це срашно через які стежки пекла Вам довелось пройти.Без сліз читати неможливо.Але разом з тим ,я захоплююсь Вашою жіночою силою волі,Вашим стійким характером.У мене на даний час подібна ситуація.Різниця лише в тому,що мого онука звинувачують у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень. Я також вступила в те міліцейське болто.Ми вже другий рік судимось і я зневірена в адвокатах.Серцем чую і бачу,що результату немає.Є лише високі слова.Тому,як ніхто інший,я розумію через що Вам прийшлось пройти.Я також кругом пишу,прошу про допомогу всіх знайомих і незнайомих,але все марно.У мене вже опускаються руки. За порадою Юри Кікавського з "Алтаїр" ,я написала Вам листа на Вашу ел.адресу.Якщо Вам не важко,прочитайте його ,будьласка.Бажаю Вам більше ніколи не попадати в подібні ситуації.

    ВідповістиВидалити

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!