Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

пʼятницю, 15 лютого 2013 р.

«Справедливість - природня міра, якщо ні - вона комусь вигідна.» ( власний досвід)



   Рожищенський ринок знаходиться в самому центрі мальовничого міста, за адресою м. Рожище, вул. Героїв УПА, 2. 
  Це найрозвинутіша торгова площадка в місті, яка створена на кошти самих підприємців - простих людей, які в свій час, при «непотрібстві» державі, вийшли на вулицю  заробити якусь копійчину, щоб прогодувати свою родину. Але вважаючи статус міста, в якому всі колишні основні підприємства продані і не працюють, відсутність у людей роботи, великі державні побори, оренда - торгівля для міста лише слова. Люди виживають надіючись і чекаючи  на допомогу від держави.

   І держава  нарешті «допомогла»!!!
  01.04.2005 року між міською радою та райспоживспілкою укладено договір оренди земельної ділянки по вул. Героїв УПА, 2 для обслуговування ринку. 
 05.05.2005 року даний договір зареєстрований у Рожищенському відділенні ВРФ ДП «Центр ДЗК»  за №3. 
  Рішенням сесії міської ради від 22.02.2011р. №6/16 утворено Комунальне підприємство «Рожищенський міський ринок».
  Рішеннями №6/26 від 22.02.2011р. та №7/17 від 30.03.2011р. надано дозвіл на розробку  документації щодо відведення земельної ділянки Комунальному міському ринку, для обслуговування ринку, та надано в постійне користування цю земельну ділянку, яка розташована за адресою вул.Героїв УПА, 2.
  Дані рішення міської ради суперечать закону – на підставі чого КП «Рожищенський міський ринок» здійснювало свою діяльність на земельній ділянці, що на законних підставах використовувалось іншою юридичною особою – Рожищенською районною спілкою споживчих товариств.
  Внаслідок вищевказаного, підприємцями ринку  здійснювалась оплата   оренди торгівельних місць за весь період, але вже в «касу» КП міської ради, представники якої запевняли «базарників» що всі суди в усіх інстанціях виграно, а тому, орендну плату  потрібно  сплачувати єдиновірній та справедливій міській раді на чолі з паном Алієвим А.А.
    За допомогу підприємцям усі дякували Алієву А. А. та бажали йому здоров’я.  
  Проте на ділі усе було по-іншому: Райспоживспілка «пройшлася» по всіх судових інстанціях та «виграла» суди усіх інстанцій, а отже вправі вимагати від «базарників» оплати грошей в «касу» Райспоживпілки.
Проте, коли люди почали вимагати повернення грошей з КП «Міський ринок» - грошей людям не повернули, бо на балансі КП їх не було.

  За результатами перевірки 23.05.2012р. прокуратурою району міському голові внесено подання з вимогою усунути порушення закону, причини та умови, що їм сприяли.

    На даний час жодних дій з боку влади на численні прохання людей не було і немає. Міський голова з підприємцями ринку не спілкується, посилаючись на свою зайнятість, ніби нічого й не було. А «базарників» цікавить де їхні гроші – 180 тис. гривень, хто буде віддавати і чому з людьми так поступають?
  У НОВИЙ 2013 РІК ми ввійшли з своїми старими бідами і проблемами, які  нав'язані нам  незаконними діями нашої міської влади, адже саме наша міська влада обманним шляхом привласнила наші кошти у сумі 180 тис. гривень.
   Ми не віримо ні в які покращення нашого життя та добробуту, бо його немає і невідомо чи будь-коли буде.
  Ми прості люди, "базарники", годуємо  свої  сім'ї, податками наповнюємо державну казну, Пенсійний Фонд, маємо право вимагати від влади звіту про використання сплачених нами коштів і повернення незаконно отриманих , а тому ми бажаємо представникам Рожищенської міської ради на чолі з паном Алієвим,  усього найкращого в розбудові нашої  молодої незалежної держави,  нашого міста, як говориться «усіма законними і незаконними методами». 

 Ну а собі - ми бажаємо терпіння і ще раз терпіння – час справедливості настане – НАШ ЧАС!!!
                                                                                                           Літвінчук Р.В.
член громадської організації "Волинська правозахисна група"

P.S.  Ми підприємці ринку  м.Рожище просимо всіх «державних мужів», для яких важливим є справедливість, відгукнутись на наші прохання.  Допоможіть нам! 

Тел.(гаряча лінія) 050-233-35-20.  


Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!