Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

суботу, 9 лютого 2013 р.

Засідання Громадської ради при УМВС України у Волинській області


1 лютого 2013 року відбулось засідання Громадської ради при УМВС України у Волинській області, на якому було обговорено  результати роботи Громадської ради на протязі 2012 року та затвердження плану роботи Громадської ради на перше півріччя 2013 року.

Протокол № 5
засідання Громадської ради при УМВС України у Волинській області 1 лютого 2013 р.
 м.Луцьк
Присутні: члени Громадської ради А.Цісарук, В.Столярук, С.Шелепін, В.Живко, О.Чуйко, Л.Павловский, О.Мазурак, В.Омельчук, Г.Артюшенко, В.Левандовский, А.Гаврищук, В.Вальчук, П.Верзун Н.Пахомюк, А.Бурчак, А.Ройко, О.Блищик
Головуючий : голова ГР Цісарук А.В.Секретар: Гаврищук А.О.
Порядок денний засідання Громадської ради при УМВС України в області. 

1.Про результати роботи Громадської ради на протязі 2012 року. Участь членів громадської ради у спільних з працівниками Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради з прав людини візитах до місць несвободи. 
Інформує: голова ГР А.Цісарук
2. Дотримання законності, прав людини та громадянина в діяльності органів внутрішніх справ УМВС України у Волинській області за 12 місяців
 Інформує: начальник ІОС УКЗ УМВС в області
 3. Про створення постійно діючої мобільну групу з моніторингу забезпечення прав і свобод людини та громадянина в діяльності органів (підрозділів) УМВС України у Волинській області.
 Інформує: голова ГР А.Цісарук
4. Про затвердження плану роботи Громадської ради на перше півріччя 2013 року.
Секретаріат ГР

По першому питанню виступив голова ГР А.Цісарук який проінформував присутніх про те, що Секретаріатом Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини спільно зі Всеукраїнською громадською організацією «Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів» здійснено реалізацію на території Волинської області проекту спрямованого на покращення загальної ситуації з дотримання прав людини і основоположних свобод громадян. В рамках проекту було організовано роботу громадської приймальні регіонального координатора у Волинській області за адресою місто Луцьк, вул. Винниченка, 21 (офіс Волинського благодійного фонду «Правопорядок і безпека громадян»). Прийом громадян здійснювався у понеділок та середу з 18:00 до 20:00 годин. Окрім того, в рамках реалізації національного превентивного механізму представники громадської ради взяли участь у спільних із працівниками Секретаріату Уповноваженого візитах до місць несвободи а саме:
Люблинецької ЗОШ- інтернат 1- 111 ст. для дітей сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування., яка знаходиться в смт Люблинець Ковельського району Волинської області; 
Олицького психоневрологічного інтернату за адресою: вул. Замкова, 22, смт Олика, Ківерцівського району, Волинської області;
Спеціального приймальника для утримання осіб підданих адміністративному арешту УМВС України у Волинській області, розміщеного в м. Луцьку по вул.. Мисливській 30-а;
Чергової частини Ковельського МВ УМВС України у Волинській області;
ІТТ Ковельського МВ УМВС України у Волинській області;
Маневицької ВК -42, розташованої в смт Маневичі Волинської області;
Луцького слідчого ізолятора.
В обговорені взяли участь: В.Буравский, С.Шелєпін, Л.Павловський.
Прийняте рішення:
1. Членам громадської ради забезпечити сприяння, розвитку взаємодії Уповноваженого Верховної Ради з прав людини з об'єднаннями громадян, які делегували своїх представників до складу громадської ради при УМВС України у Волинській області. 
2. В рамках реалізації національного превентивного механізму, при необхідності, забезпечити участь членів громадської ради у спільних з працівниками Секретаріату Уповноваженого, візитах до місць несвободи. 
3. Громадській раді забезпечити сприяння освітнім заходам в галузі захисту прав людини, що здійснюються органами державної влади та місцевого самоврядування, об'єднаннями громадян. 
4. Забезпечити надання юридичної допомоги особам, які потребують відновлення їх порушених прав та свобод, як самостійно так і шляхом оперативної переадресації таких осіб до центрів безоплатної правової допомоги, громадських приймалень неурядових організацій та юридичних об’єднань.
5.Враховуючи потребу в реконструкції ІТТ МРВ у відповідності до євро стандартів і вимог МВС України, звернутись з клопотанням до МВС України, органів місцевого самоврядування про виділення коштів на зазначені потреби.
Голосували: за - 16 , проти - 0 утр. - 0 

По другому питанню виступив начальник ІОС УКЗ УМВС в області А. Обйортишов, який проінформував членів Громадської ради про стан роботи щодо дотримання законності, прав людини та громадянина в діяльності органів внутрішніх справ УМВС України у Волинській області за 12 місяців 2012 року.
В обговорені взяли участь: А. Цісарук, В.Буравский, Г.Артюшенко, В.Вальчук, С.Шелєпін , О.Блищик
 Прийняте рішення:
1.Інформацію ІОС УКЗ УМВС в області, про стан роботи щодо дотримання законності, прав людини та громадянина в діяльності органів внутрішніх справ УМВС України у Волинській області за 12 місяців 2012 року взяти до відома, разом із тим звернути увагу громадської ради на ініціювання під час проведення моніторингів упереджувальних заходів, спрямованих на усунення причин і умов, що сприяють надзвичайним подіям у зв’язку з їх збільшенням. 
2.Ініціювати проведення службових перевірок по заявах і зверненнях громадян, які надходять в секретаріат громадської ради, про що інформувати членів Ради.
3. Звернутись до ІОС УКЗ УМВС про необхідність інформування громадської ради про результати перевірок по зверненнях громадян і публікаціях в ЗМІ, про недоліки в роботі підрозділів і служб УМВС в області. Протягом лютого проінформувати члена громадської ради Г.Артюшенко про результати перевірок по скаргах в м. Ковелі і м. Рожищі.
Голосували: за - 16 , проти - 0 утр. - 0

По третьому питанню виступив голова ГР А.Цісарук, який проінформував присутніх про доручення МВС України №406/Чн від 09.01.2013 р., за результатами візитів до місць несвободи, про необхідність організації проведення робочих зустрічей з представниками територіальних правозахисних організацій для забезпечення постійного моніторингу дотримання прав людини в діяльності органів та підрозділів внутрішніх справ регіону, виявлення проблемних питань та вжиття спільних заходів щодо їх вирішення. Про прибуття працівників Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, експертів ЄКПТ та інших правозахисних організацій з дотримання прав людини до органу внутрішніх справ, міністерство вимагає терміново інформувати чергову частину МВС для подальшої доповіді керівництву Міністерства. Забезпечити негайне усунення виявлених у ході перевірок недоліків у частині дотримання прав і свобод людини і громадянина в діяльності органів внутрішніх справ та недопущення їх у подальшому. За всіма фактами порушення законності та відомчих нормативно-правових актів з питань додержання вимог законодавства щодо дотримання конституційних прав громадян під час їх поміщення та утримання в кімнатах для затриманих та доставлених чергових частин органів внутрішніх справ, міністерство вимагає, проводити службові розслідування, у висновках яких по кожному з виявлених недоліків зазначити чинники, що обумовили їх допущення. Винних посадових осіб притягувати до дисциплінарної відповідальності. Копії висновків і наказів надсилати до Головного штабу. Це конкретні заходи, спрямовані на неухильне дотримання прав людини в діяльності ОВС, а організація роботи мобільної групи тому сприятиме.
В обговорені взяли участь: Г.Артюшенко, С.Шелепін, Н.Пахомюк, А.Гаврищук.
Прийняте рішення:
1. Рекомендувати керівництву УМВС в області створити в Управлінні МВС України у Волинській області постійно діючу мобільну групу з моніторингу забезпечення прав і свобод людини та громадянина в діяльності органів (підрозділів) УМВС України у Волинській області (далі – мобільна група)
2. Запропонувати для затвердження Положення про постійно діючу мобільну групу з моніторингу забезпечення прав і свобод людини та громадянина в діяльності органів (підрозділів) УМВС України у Волинській області (додається).
3. Затвердити персональний склад мобільної групи (додається). Графіки відвідувань органів та підрозділів, осіб, відповідальних за організацію діяльності мобільних груп, та вирішення інших питань щодо їх діяльності, визначати на засіданнях Громадської ради із питань забезпечення прав людини при УМВС України у Волинській області. Підставою для перевірки є відповідне рішення громадської ради і припис підписаний начальником УМВС. До складу мобільної групи включати працівників ІОС УКЗ УМВС у Волинській області, ВВБ у Волинській області ДВБ МВС України.
 4. Координацію діяльності мобільної групи, своєчасне, повне і достовірне інформування керівництва МВС України, УМВС України у Волинській області про результати моніторингів здійснює голова Громадської ради при УМВС України у Волинській області Цісарук А.В.
Голосували: за - 16 , проти - 0 утр. - 0

По четвертому питанню виступив голова ГР А.Цісарук, який проінформував присутніх про ініціативи членів громадської ради, які відображені в плані роботи на 1 півріччя 2013 року. Громадською радою при УМВС України у Волинській області оголошено конкурс на кращий дільничний пункт міліції в м. Луцьку. Моніторинг стану справ щодо організації роботи дільничних пунктів міліції буде здійснюватись протягом лютого-березня поточного року. Підведення результатів моніторингу і визначення переможця відбудеться на засіданні громадської ради в квітні поточного року.
Моніторинг буде здійснюватись шляхом опитування громадян, візуального спостереження за роботою дільничних інспекторів міліції, патрульних нарядів під час реагування на заяви і звернення громадян, припиненні правопорушень, забезпечені громадського порядку і здійснення прийому громадян в приміщеннях ДПМ.
Основні критерії оцінки роботи дільничних пунктів міліції:
- Думка жителів мікрорайону про роботу дільничних інспекторів міліції.
- Стан громадського порядку і безпеки громадян на адміністративній дільниці.
- Обізнаність громадян про свого дільничного інспектора його контактні телефони, часи прийому, розташування дільничного пункту міліції.
- Облаштування приміщень дільничних пунктів міліції в інтересах створення належних умов для роботи дільничних інспекторів міліції, створення зручностей для громадян, наявність витягів з окремих законів, інформації про можливість оскаржити дії дільничного інспектора міліції, а також інформації про центри правової допомоги в тому числі і первинної безоплатної.
Дякуючи підтримці благодійників, створено призовий фонд для нагородження переможців.
В обговорені взяли участь: В.Буравский, П.Верзун, А.Гаврищук. В.Омельчук, Л.Павловский, О.Блищик, Г Артюшенко Н.Пахомюк
Прийняте рішення:
1.Затвердити план роботи Громадської ради при УМВС України в області на 4 квартал 2012 року в цілому( додаток – 1)
2.Делегувати повноваження членам громадської ради А.Цісаруку, В.Буравському, С.Шелєпіну провести робочі зустрічі з керівниками ЗМІ області для організації співпраці в частині висвітлення результатів моніторингів і проведення конкурсу в ЗМІ.
3. Обрати до складу громадської ради керівника сектору зв’язків з громадськістю Блищик Оксану Іванівну.
4. Рекомендувати керівництву УМВС України у Волинській області організувати проведення протягом лютого-березня поточного року звітів всіх дільничних інспекторів міліції перед населенням.
Голосували: за - 15 , проти - 0 утр. -1

Голова ГР А.В.Цісарук
Секретар А.О.Гаврищук


Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!