Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

суботу, 16 лютого 2013 р.

СВОБОДУ ЧЕСНИМ! МАРШ НА ПІДТРИМКУ ПАВЛІЧЕНКІВ У ЛУЦЬКУ


В суботу 16 лютого 2013 року о 15:00год. біля історичного факультету Східноєвропейського університету що знаходиться  на проспекті Перемоги м. Луцька, зібралися сотні  волинян, які пройшлися маршем  вулицями Шопена, проспектом Волі до управління МВС України у Волинській області в підтримку батька та сина  родини Павліченків,  яких засуджено за вбивство київського судді Зубкова. Учасники маршу вимагали звільнення Павліченків з-під варти.

     Громадськість в Україні та за її межами вважає, що кримінальну справу проти Павліченків було сфабриковано, а самих Дмитра та Сергія засуджено безпідставно.
     На «ходу» зібралися учасники з доброї своєї волі, різного віку,  з різних міст області: від підлітків до людей пенсійного віку.
    До маршу долучилися народні депутати А. Вітів та Є.Мельник, депутати  місцевих рад Волинської області, учасники громадських організацій, члени «Волинської правозахисної групи», представники ЗМІ, місцеві футбольні вболівальники.
    Біля приміщення  УМВС України у Волинській області працівникам міліціїі  було  передано звернення, адресоване міністру МВС Віталію Захарченку та присутнім народним депутатам. 
  У документі - вимога прийняти рішення про створення незалежної тимчасової слідчої комісії, яка б справедливо вирішила проблему правосуддя по справі Павліченків, а винні у фальсифікаціях матеріалів кримінальної справи щоб обов’язково були притягнуті до кримінальної відповідальності і понесли пакарання. Аналогічне звернення буде передане і до Генеральної прокуратури України. 
   
  Також, організатори акції закликали присутніх долучитися до підписання петиції до президента США  Б. Обами . Якщо таких підписів буде 100 тисяч, то президент США зможе офіційно підняти питання про справу Павліченків на міжнародному рівні.
   Можливо саме це буде початком, щоб змусити можновладців повернутись лицем до народу,  щоб перестали вони набивати свої бездонні кишені мільйонами та почали  відповідати за «скоєне» перед народом. 
   Мусить настати той час, коли  судді будуть приймати рішення заглядаючи до «букви закону», а не до своєї кишені, коли працівники міліції нарешті будуть з народом, і… перестануть використовувати його задля підняття «власних показників по службі»….

  Справа Павліченків – це лише початок, люди зневірені і виснажені  несправедливістю, бо віри в краще життя вже дааааааавно немає.
   А кожному простому громадянину нашої вільної незалежної України так хочеться відчути себе ЛЮДИНОЮ - звертатись до міліції за допомогою, до прокуратури –за правдою, до суду- за справедливістю.

Учасники маршу -
ГО «Волинська правозахисна група».               

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!