Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

середу, 3 травня 2017 р.

ХТО І ЯК ЗАХИЩАВ ПРАВО УЧАСНИКІВ АТО НА ОТРИМАННЯ ЗЕМЕЛЬНОЇ ДІЛЯНКИ У КОВЕЛІ

Через газету "Вісті Ковельщини" Ковельський міський голова Олег Кіндер вирішив присоромити декого з активістів, хто вкотре, на його думку, хотів додати собі іміджу захисника справедливості та перемогу на користь бійця в суді...
24 квітня цього року на засіданні Громадської ради при Ковельській міській раді було прийнято рішення про  письмове звернення до директора газети «Вісті Ковельщини» Вельми М. Г. для опублікування в газеті документально підкріплених фактів, які спростують подану інформацію міським головою Кіндером Олегом і відкриють очі громаді на те, як приймає рішення і за кого голосує на сесії міської ради міський голова і його команда при вирішенні питань щодо надання земельних ділянок учасникам АТО, а також, яку роль відіграє при цьому юридичний відділ.
Сьогодні, нижче подане звернення було зареєстроване в редакції газети "Вісті Ковельщини", адже не всі мають можливість ознайомитись з ним в Інтернеті.
До речі, на Інтернет-сайті "Вістей Ковельщини" відсутня публікація під назвою "АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЗАЛИШИВ РІШЕННЯ МІСЬКОЇ РАДИ В СИЛІ".

          Україна, 45000, Волинська обл., м. Ковель, вул. Незалежності, 73
                                               тел.: (067) 361 41 71, email : grom.rada@kove 
                                                    
                 Вих. № 14                                    ДИРЕКТОРУ ГАЗЕТИ «Вісті    Ковельщини»                    Від « 3 » травня 2017 р.                                         ВЕЛЬМІ М. Г.                                                                                               вул.. Грушевського, 2, 45004, м. Ковель, Волинської обл..

                                               ШАНОВНИЙ МИКОЛО ГРИГОРОВИЧУ!

Громадська рада при Ковельській міській раді звертається до Вас з проханням розмістити у Вашій газеті спростування  інформації міського голови Кіндера О. О., як такої, що не відповідає дійсності, розміщеної в  газеті «Вісті Ковельщини» у номері 27-28 за 20 квітня 2017 року у рубриці «Продовження розмови».

 Під заголовком «Апеляційний суд залишив рішення міської ради в силі» міський голова Олег Кіндер розповів, як юристи виконавчого комітету Ковельської міської ради відстоювали інтереси ветерана АТО в судах і як,  на думку Олега Кіндера, далі цитуємо – «…дехто, з активістів вкотре хотів додати собі іміджу захисника справедливості та перемогу на користь бійця у двох інстанціях (в тому числі й апеляційному суді) записати на свій рахунок. Хоча насправді інтереси ветерана АТО відстоювали не вони, а юристи виконавчого комітету Ковельської міської ради».

Дуже прикро, що право на виділення земельних ділянок у законний спосіб, учасники АТО Савлук Іван Іванович та Рибчук Роман Олександрович змушені відстоювати в судах. 
Їм міська влада декілька разів письмово відмовляла у наданні земельних ділянок з підстав їх відсутності. В той же час,  інші особи, 
якимось дивним чином віднаходили вільні земельні ділянки не в болоті, а в хороших місцях міста і особисто сам пан Логвінов В. Г. готував їм проекти рішень на сесію.
В даних питаннях в діях влади депутати міської ради запідозрили корупційну складову і вирішили підготували проекти рішень про виділення  цих земельних ділянок учасникам АТО.
До проекту рішення «Про надання дозволу на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки по вул. Королеви Бони, 15, яку депутати вирішили надати учаснику АТО Савлуку І. І., начальник юридичного відділу Г. Куптій  вніс свою окрему думку: «…вважаю даний проект рішення можливо винести на розгляд сесії міської ради лише після розгляду та вирішення по суті заяви Ковальчука О. В..», а до проекту рішення «Про надання дозволу на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки по вул. Квітки-Основяненка, 1, яку  депутати вирішили надати учаснику АТО  Рибчуку Р. О., той же начальник юридичного відділу Г. Куптій  вніс свою аналогічну окрему думку: «…вважаю даний проект рішення можливо винести на розгляд сесії міської ради лише після розгляду та вирішення по суті заяви Васіна С. М.».
На сесії міської ради за рішення про виділення земельних ділянок учасникам АТО  Савлуку І. І. та Рибчуку Р. О.
- не голосували: Кіндер О. О., Бойко В. І., Кіндер Г. О., Півень, А. В., Ткачук В. О., Федосюк В. І. Матвійчук О. М. – хоча  були присутні в сесійній залі під час голосування;
- утримались: Дудка В.Ф., Клімашевська О. М., Коцура О. О., Оксенюк Ю. В.
Однак, ці вищеназвані депутати голосували за надання земельних ділянок Ковальчуку О. В. та Васіну С. М.
Це і призвело до великого резонансу.
Разом з цим зауважуємо, що саме позиція міського голови Кіндера О. О. та юристів міськвиконкому стала підставою того, що у судах появились позови громадян Ковальчука О. В. та Васіна С. М.  проти міської ради і учасників АТО Савлука І. І. та Рибчука Р. О.
Кіндер Олег наголосив в газеті, що рішення міської ради і права учасника АТО в судах захищали працівники юридичного відділу міськвиконкому за його  дорученням, що усі заперечення на вимоги позивача Ковальчука О. В. в судах першої та апеляційної інстанцій були підписані ним особисто.
Постає питання: - а логіка міського голови і юридичного відділу  де? 
Адже начальник юридичного відділу Куптій Г. вніс окрему думку до проекту рішення про вирішення питання на користь Ковальчука О. В. (не виключаємо, що за чиєюсь вказівкою), як і в другій справі на користь Васіна  С. М.  а в суді заперечив проти їхніх позовів!
В свою чергу  міський голова Кіндер О. О. мабуть прислухався до окремої думки Куптія Г.,  а тому, не голосував за надання земельної ділянки учаснику АТО Савлуку І. І., та Рибчуку Р. О. хоча був присутнім в сесійній залі, а коли у суді з’явивились позови до міської ради, написані мов під копірку,  то Кіндер О. О. тут же   підписав підготовлені юридичним відділом заперечення проти позовів, за надання земельних ділянок яким він голосував,  та особисто  підписав доручення  Куптію Г. захищати права учасника АТО Савлука І. І. та Рибчука Р. О.!!!
Про те, як особисто міський голова і юридичний відділ беруть участь у захисті прав учасника АТО Рибчука Р. О. на отримання земельної ділянки через рішення суду,  Кіндер О. О. мабуть  має намір  подати іще одну інформацію в газету, після розгляду апеляції позивача Васіна С. М. Львівським апеляційним адміністративним судом.
Переконані, що у міського голови і його юридичного відділу з’явились такі подвійні стандарти, через те, що більшість депутатів міської ради проявила волю до захисту закону і учасників АТО.
Вважаємо що юридичний відділ зобов’язаний був з самого початку діяти лише в законний спосіб та висловити свою окрему думку про надання земельних ділянок учасникам АТО, тоді  не було б позовів у суді.
Саме через велику недовіру до влади, на підтримку  учасників АТО ходили в суд громадські активісти, депутати, атовці та небайдужі ковельчани і за бажанням та довіреністю Савлука І. І. та Рибчука Р. О. їхнім представником в суді є Артюшенко Г. О.
Ні разу не з’явились в суд  позивачі Ковальчук О. В. та Васін С. М. Вони скористалися послугами адвоката, а тому, так і залишилось не з’ясованим питання: - в який же  спосіб їм вдалося віднайти земельні ділянки при тому, що влада відмовляла учасникам АТО, з підстав їх відсутності.
Одночасно повідомляємо, що до даного звернення додаємо:
- протоколи відкритого поіменного голосування 16 сесії Ковельської міської ради сьомого скликання за надання земельних ділянок учасникам АТО Савлуку І. І.  та Рибчуку Р. О.;
-  копії Окремих думок начальника Юридичного відділу Г. Куптія до даних проектів рішень;
- копію витягу з протоколу зборів Громадської ради № 13 від 24 квітня 2017 року.
Крім того, Громадська рада при Ковельській міській раді запрошує міського голову Кіндера Олега у зручний для нього час  до конструктивного діалогу щодо виділення земельних ділянок для учасників АТО, забудови  в заплаві річки Турія та з інших актуальних питань, які хвилюють громаду, тим самим виконати вказівки свого партійного лідера Тимошенко Ю. В. щодо проведення зустрічі  з Громадською радою при Ковельській міській раді.

03.05.2017 року.

Голова Громадської ради
при Ковельській міській раді                              ПЕЧЕНЮК М. В.

Секретар Громадської ради
при Ковельській міській раді                              АРТЮШЕНКО Г. О.



Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!