Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

пʼятницю, 4 січня 2013 р.

ПРАВОСУДДЯ ПО РОЖИЩЕНСЬКИ (1 серія)


23.11.2011 року до прокуратури Рожищенського району звернувся гр.. Бекурин Борис Іванович з заявою, в якій повідомив, що 27.10.2011 року його побили працівники Рожищенської міліції за місцем його проживання.

Чоловік довгий час знаходився у лікарні. За постановою прокуратури було проведено судово-медичну експертизу, якою встановлено, що тілесні ушкодження отримані Бекуриним Б. І.,  виникли від дії тупого предмету (предметів) цілком можливо в час і за обставин вказаних Бекуриним  Б. І. та у медичній документації, за ступенем тяжкості  відносяться до категорії тілесних ушкоджень середнього ступеня тяжкості за ознакою довготривалого розладу здоров’я. Судово-медичні дані про тілесні ушкодження, які б підтверджували факт падіння із висоти власного росту в медичній документації відсутні.
Однак, стосовно посадових осіб ВДІМ Рожищенського РВ УМВС України у Волинській області старшого лейтенанта міліції Масалова Андрія Володимировича та старшого лейтенанта міліції Рудуся Віктора Вікторовича які побили Бекурина Б. І., не викликали швидкої медичної допомоги залишивши його в тяжкому стані одного в кімнаті, протягом року винесено шість постанов про відмову в порушенні кримінальної справи.
Бекурин Б. І. звернувся за допомогою до ГО «Волинська правозахисна група» і 24 грудня 2012 року у Рожищенському районному суді була зареєстрована його скарга на постанову про відмову в порушенні кримінальної справи. 
30 грудня 2012 року правозахисник Гаврук Олександр Сергійович, перебуваючи у Рожищенському суді зустрівся з суддею Панасюком Сергієм Петровичем, який повідомив що він розглядатиме скаргу Бекурина Б. М.  Необхідно щоб той зайшов до суду і поставив свій підпис під скаргою, бо підпису Гаврука О. С., як представника недостатньо.
02 січня 2012 року Гаврук О. С.  та Бекурин Б. І. прийшли до суду. Суддя Панасюк С. П. дав Бекурину заяву щоб той підписав. Суддя  усно  повідомив що справу призначено на 10 годину 04 січня 2013 року.
В призначений час в суді зібралися правозахисники, свідки, прийшов потерпілий Бекурин Б. І., прокурор Гудков М. В.
Початок розгляду справи затягувався. Раптом до кабінету судді були запрошені прокурор Гудков М. В. та Бекурин Б. М. Проскочив до кабінету і правозахисник Гаврук Олександр Сергійович. Інших правозахисників судові охоронці почали виштовхувати від дверей кабінету, мотивуючи що у кабінеті недостатньо для всіх місця. Через хвилину Бекурин Б. І. вийшов з кабінету судді з повісткою, в якій вказано що розгляд справи відкладено на 10 годину 11 січня 2013 року. Дуже цікавою і незрозумілою є підстава для відкладення судового засідання – суддя Панасюк С. П. сказав що не знайомий із справою, так як  вона йому надійшла 03 січня 2013 року. Правозахисник Гаврук Олександр Сергійович ніяк не може зрозуміти такого правосуддя: - з яких тоді міркувань суддя Панасюк С. П. ще 30 грудня 2012 року при розмові з ним говорив що постанову про відмову в порушенні кримінальної справи однозначно скасує, бо у цій справі «пахне» криміналом, а також, як же він відкривав провадження у справі, призначав справу до розгляду не ознайомившись із справою!?
Можливо щось змінилося за новорічні свята? На запитання чому справа не розглядається у залі судових засідань, який до речі в той час був порожнім, а також чому не допускаються правозахисники на відкрите судове засідання нам відповіді не надав ніхто, навіть голова Рожищенського районного суду  Іван Іванович Сіліч, який прийняв нас у своєму кабінеті і запевнив що о 10 годині 11 січня 2013 року правозахисники зможуть спокійно зайти у зал судового засідання і бути присутніми під час розгляду даної справи.  Іван Іванович Сіліч також вибачився перед нами за штовханину яку вчинили охоронці суду і пообіцяв у всьому розібратись.

      Надіємось що друга серія "ПРАВОСУДДЯ ПО РОЖИЩЕНСЬКИ" буде набагато цікавішою, а головне справедливою. 
АРТЮШЕНКО Г.О. 


Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!