Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

середу, 30 січня 2013 р.

Міліціонер, якого звільнили за бійку з прокурорами у «Версалі», поновився на роботі


http://umdpl.info/index.php?id=1359611963

Правоохоронець виграв позов до Управління Міністерства внутрішніх справ України у Волинській області. Він звернувся до суду аби визнати незаконними та скасувати накази про притягнення його до дисциплінарної відповідальності та про звільнення. про це повідомляє інтернет-видання "Під прицілом".


      Нагадаємо, у жовтні командир взводу № 2 роти патрульної служби Луцького міського відділу УМВС «відзначився» у сутичці в нічному клубі "Версаль". Його суперниками були працівники прокуратури. Вони так «нам’яли боки» співробітнику патрульної служби, що того без свідомості швидка доправила у лікарню. Старший лейтенант отримав черепно-мозкову травму та струс мозку, а тут ще й роботи позбувся. Через те і пішов до суду, аби довести, що ініціатором конфлікту був працівник прокуратури, а він від необережних дій впав на бруківку і втратив свідомість. Тому і не повідомив особисто рапортом керівництво про пригоду.

      Керівництво міліції визнає, що ініціатором бійки був працівник прокуратури, однак наполягає, що як працівник органів внутрішніх справ старший лейтенант мав уникнути конфліктної ситуації, а він навпаки, сприяв їй, бо знехтував дисциплінарним статутом міліціонера, порушив дисципліну та професійну етику.

      Співробітник луцького міськвідділу міліції переконав суд, що він не ігнорував присяги працівника органів внутрішніх справ, тому звільнили його з роботи незаконно. Він пояснив, що з гідністю і честю поводився в позаслужбовий час і був прикладом у дотриманні громадського порядку, а в бійку вскочив, бо намагався виконувати покладені на нього завдання - припиняти протиправні дії осіб, які їх учиняють.

      Суд чи то врахував стаж роботи правоохоронця та попередні його досягнення на службі, чи просто пошкодував міліціянта, який постраждав від кулаків прокурора, але позов задовольнив повністю – дії визнав протиправними і скасував накази про притягнення до дисциплінарної відповідальності та звільнення.


Асоціація українських моніторів дотримання прав людини
в правоохоронних органах

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!