Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

четвер, 14 березня 2013 р.

ЧОМУ ПРАВОЗАХИСНИКИ ПІКЕТУВАЛИ ПРОКУРАТУРУ ОБЛАСТІ?

http://www.volyn.com.ua/?rub=33&article=1&arch=


Пакет із наркотиками, який був на збереженні в Ковельському міськвідділі міліції, шукають уже 2 роки
     
Олександр НАГОРНИЙ


 Минулого вівторка Волинська обласна правозахисна громадська організація провела пікетування прокуратури області. Заступник її голови Галина Артюшенко розповіла, що на зборах активісти руху за права людини, аналізуючи свою діяльність за п'ять років, дійшли висновку, що нерідко правоохоронці безпідставно закривають кримінальні провадження. Тому й зібралися біля прокуратури області з вимогами вирішити в належні терміни справи, які розглядаються по 3-5 років. Чи завжди правоохоронні органи діють у рамках закону?
     Зокрема, у виступах промовців йшлося і про кричущі факти, коли міліціонери Ковельського МВ УМВС України в області сфальсифікували справу про наркотики, які були кимось підкинуті в приміщення сім'ї Галини Стасюк, матері двох дітей, а потім вони ж і замітали сліди. В газеті «Волинь–нова» 12 січня 2012 року про цей винятковий випадок ми розповіли в критичній статті «Ковельські «менти» зробили наркоманом невинного хлопця». Завдяки мужній людині з почуттям громадянського обов'язку Галині Артюшенко, яка прийшла на допомогу беззахисній сім'ї, замовна операція з наркотиками не пройшла. Зразкового у всіх відношеннях сина Галини Миколаївни могли запроторити на 8 років у в'язницю. А суть справи полягала у тому, що виявлені в приміщенні і зафіксовані наркотики — майже півкілограма речовини рослинного походження — зникли. І цілком справедливо поставлено запитання на плакаті (див. фото), адже, коли міліціонери злякалися, що аферу виявлять, наркотик підмінили — поклали в інший пакет звичайний чай.
     Цікаво, що в редакцію газети «Волинь–нова» за підписом тодішнього начальника обласної міліції Б. В. Щура 10 лютого 2012 року надійшло повідомлення, що «викладені факти неналежного виконання службових обов'язків працівниками та керівництвом Ковельського МВ УМВС підтвердились, винних притягнуто до суворої дисциплінарної відповідальності». Але ж про догани в газеті розповідалося! Питання полягало в іншому. Хто конкретно вчинив злочин? Усі причетні до ганебної «операції» міліціонери були названі. Хто ж наказав це зробити, хто виконавець серед них? Тоді в статті кореспондента зазначалося: «Сподіваємося, спільними зусиллями буде встановлене засекречене місцезнаходження поліетиленового пакета вагою аж 395,02 грама з особливо небезпечним наркотичним засобом та тих, хто підкинув його невинним людям». Було чимало фактів, які потребували аналізу. На час написання статті прокуратура області тричі скасовувала постанови, що виносилися міжрайонною прокуратурою про відмову в порушенні кримінальної справи стосовно посадових осіб ковельської міліції.
     Треба віддати належне наполегливості Галини Стасюк, яка оскаржила в суд чергову постанову про відмову в порушенні кримінальної справи слідчого міжрайонної прокуратури. І Ковельський міськрайонний суд під головуванням судді В. М. Бондара до його честі підтримав Стасюк і повернув справу на додаткову перевірку.
     У це важко повірити, але міжрайонна прокуратура вирішила судитися з жінкою і звернулася в апеляційний суд області з проханням скасувати пос танову судді В. М. Бондара і направити скаргу на новий судовий розгляд. На засіданні суду прокурор намагався спростувати аргументи Галини Стасюк і її представниці Галини Артюшенко. Це дійство виглядало не дуже пристойно з боку прокуратури.
     І лише після ухвали апеляційного суду області, який відхилив апеляцію, прокурорам довелося відкрити кримінальне провадження, що, як і слід було сподіватися, після такої бюрократичної тяганини, завершилося… безрезультатно. Галині Стасюк стало відомо, що 29 січня 2013 року прийнята слідчим постанова про закриття кримінального провадження. Що досліджували, які заходи були проведені, аби з'ясувати істину, прокуратура скаржниці не пояснила. Якщо ковельські правоохоронці не в змозі встановити хто серед них винен, то чого слід чекати рядовим громадянам?
     Ми розповіли лише про одну задавнену справу, яка не завершилася логічним законним висновком. А є ж й інші. Тому чи варто нарікати правоохоронцям на емоційних пікетувальників та їхні не «дипломатичні» вислови, які лучани побачили на плакатах?
     Того ж дня представника громадської організації прийняв прокурор області Андрій Парака і повідомив, що буде складено графік прийому кожного з громадян, які прийшли зі своїми задавненими проблемами.
     — Ми піднімемо всі попередні звернення, матеріали, рішення, які були по них прийняті, і разом із скаржниками розберемося по кожній справі, — заявив Андрій Андрійович. — По деяких питаннях, які не входять до компетенції прокуратури, будуть зроблені необхідні роз'яснення.

4 коментарі:

  1. ТО ДЕ Ж СПРАВЕДЛИВІСТЬ???

    Сьогодні переглядала добірки новин і на сайті «Волинські новини» натрапила на сьогоднішню статтю «У неповнолітніх волинян знайшли наркотики» у Ковелі!!! Не Турубара з Сахаруком часом знайшли???
    КОВЕЛЬСЬКІ менти вилучили у 17-річного ковельчанина 6 грамів речовини рослинного походження зеленого кольору і розпочали кримінальне провадження за частиною 1 статтею 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин) КК України.
    Якщо хлопець сяде до тюрми за 6 грамів, то я в сотий раз питаю прокурорів, коли сядуть до тюрми Турубара і Сахарук, які підкинули мені в будинок відро коноплі масою 462, 26 грамів, що в перерахунку на висушену речовину складає 395, 02 грама !!!! А ще ці менти, наркотики поміняли на м’яту, яку спалили наче речовий доказ, а наркотик де поділи – курять самі, продають чи підкидають невинним дітям?
    Два роки не можу добитися правди. Прокуратура доказує мені що не може знайти де в міліції поділись наркотики.
    Якщо за 6 грамів можна хлопця посадити років так на 5, то розумію вас ПАНОВЕ ПРОКУРОРИ чого ви покриваєте ментів – арифметика тут проста – 395: 6 = 65 (років)!!!
    Якщо ці роки розділити на всіх причетних до цієї грязної справи, то так десь і получиться – рочків по 5-6 на душу.
    Галина Олексіївна.
    Я хочу щоб це моє посланіє Ви не просто видрукували у коментарях, а дословно переписали в окрему статтю від мого імені ВЕЛИКИМИ БУКВАМИ, хай читають менти і знають що їх жде, бо правда як шило, вилізе наружу з любого мішка!!!!!!!

    ГАЛИНА МИКОЛАЇВНА СТАСЮК.


    ВідповістиВидалити
  2. АКЦІЯ: ЗНАЙДИ ТРАВУ - ОТРИМАЙ ЗВІЗДУ НА ПАГОНИ

    ВідповістиВидалити
  3. ментовська зграя - носить пакєти, "з кормом". І вже знайшли чергову 17-річну жертву

    ВідповістиВидалити
  4. 6 грамів підсунули 17 річному хлопцеві.А де ж іще 389 грам???

    ВідповістиВидалити

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!