Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

вівторок, 18 червня 2013 р.

ВОЛИНСЬКА ПРАВОЗАХИСНА ГРУПА ПРАЦЮЄ І ПОПОВНЮЄТЬСЯ НОВИМИ ПРАВОЗАХИСНИКАМИ


http://artushenko.blogspot.com/search?updated-max=2013-04-09T13:49:00-07:00

http://p-p.com.ua/articles/34295/

Сьогодні правозахисники ГО «Волинська правозахисна група» зібралися на збори щоб обговорити діяльність правозахисної групи, стан справ, до яких була прикута увага засобів масової інформації під час березневого пікетування прокуратури області, про додержання членами групи статутних норм і морально етичних правил поведінки, тощо.
Сьогодні ж ГО «Волинська правозахисна група» поповнилася новими членами, яким урочисто були вручені посвідчення правозахисника.

Є багато «доброзичливців» які намагаються поширювати чутки що наша правозахисна група розсипалася,  не працює. Але це неправда.
Нам нелегко руйнувати цю налагоджену на протиправні дії і фальсифікації правозастосовну систему в правоохоронних органах, однак,  ми це робимо і в деяких справах досить успішно.

У нас правозахисників має бути з правоохоронцями спільна мета – захищати скривджених людей від злочинців, але в більшості випадків ми змушені захищатись самі і захищати людей від незаконних дій правоохоронців. Слово то ж яке гарне, обнадійливе – правоохоронець. Повинна б відчуватись повага до посади, до звання, а насправді, в більшості, коли чуєш це слово, то воно сприймається як матюк. Бо все залежить від того,  хто з цих працівників  і яку пакість зробив.

Декілька днів тому була дуже неприємна розмова по телефону з високо посадовцем обласного управління міліції у справі захисту літнього чоловіка від протиправних дій слідчої в особливо важливих справах
Так от, цей посадовець, до речі  полковник міліції, висловив мені свою умову що він допоможе вирішити проблему цьому літньому чоловікові лише за умови, що той напише офіційну заяву у якій вкаже що він відмовляється від моєї допомоги. Чоловік цьому не зрадів, а злякався і сказав що він не поїде сам до Луцька і таку заяву писати не буде бо боїться що його там уб’ють або закриють. http://p-p.com.ua/articles/34293/ Це ж як треба вміти запропонувати допомогу, щоб від такої допомоги людина категорично відмовилась!
  Тоді полковник міліції довершив свою принципову позицію правоохоронця: - якщо цей чоловік не приймає його умови і не приїде, то він тоді поїде до нього і розбереться…
Залишилось загадкою – як розбереться, з чим або з ким?
Мене не треба переконувати що мав на увазі пан полковник. Тут зрозуміло чиї інтереси він захищає. А можливо це його така міліцейська, командирська мова?!  
Але хіба у цього пана полковника і у мене, правозахисника, члена громадської ради при УМВС України у Волинській області не спільні інтереси захищати скривджених від будь-кого? А що має думати сивочолий семи десятирічний чоловік, потерпілий від незаконних дій слідчої?
З даного інциденту до суботи обласним керівництвом УМВС України має бути прийняте рішення.

А після пікетувань та інтенсивного особистого прийому правозахисників з поглибленим вивченням справ прокурором Волинської області Паракою А. А. деякі справи помітно зрушені з місця, а саме, передано до суду кримінальну справу по двох працівниках міліції Рожищенського МВ. У справі по підкиданню наркотиків в будинок родини Стасюк Г. М. вже звільнені з ОВС три працівники міліції, а саме: ДІМ Ковельського MB капітан міліції Турубара O.A., в.о. начальника СБНОН Ковельського MB лейтенант міліції Сахарук О.В., начальник СДІМ Ковельського MB підполковник міліції Макаренко І.І.

 Вода, яка капає на одне і те ж місце – руйнує камінь. Так і ми. Наразі нас не захищає закон, який повертають як дишло, але ми намагаємося це дишло втримати і повернути його в сторону тих, хто ним маніпулює.
Не біймося самі себе захищати, бо так як ми самі собі допоможемо - нам не допоможе ніхто.

АРТЮШЕНКО Г. О.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!