Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

середу, 5 червня 2013 р.

У Ковелі розпочали ремонт паровоза-пам’ятника


    У Ковелі розпочали ремонтувати символа міста залізничників – паровоза-пам’ятника, якого було встановлено на постаменті біля залізничного вокзалу восени 1984 року. Спеціально для того, щоб паровоза безперешкодно можна було доставити на почесне місце його вічної стоянки, проклали кількасот метрів тимчасової колії. Коли роботи успішно завершилися і паровоз встановили та зафіксували, решту колії розібрали. Згодом поряд по-сусідству з пам’ятником постав Божий храм. 
   Ремонтники кажуть, що роботи щодо відновлення колишнього стану об’єкту чимало, але вони впораються в строк, закінчать усе до Дня міста, тобто до початку липня.
    Паровоз спершу звільнять від товстелезного шару фарби, яка роками накопичувалася, адже його періодично підмальовували, підлатають прогнивши місця обшивки, пофарбують у той колір, який він мав, коли ще перевозив пасажирські вагони. А ще – проведуть благоустрій території, встановлять хорошу огорожу, отож вільного доступу не буде, та почеплять пам’ятну дошку.
    Всі фінансові зобов’язання взяв на себе Волинський благодійний фонд Степана Івахіва «Патріоти Волині».

PS (Артюшенко Г. О.)
      У Ковелі є бажаючі розібрати паровоза-пам'ятника на металолом, бо, начебто він є притулком для безхатченків, розсадником антисанітарії, а декому навіть ввижається на паровозі серп і молот, що нагадує про комуністичний режим...
http://www.kovel.tv/tsikavo/chy-pustjat-pid-ukis-parovoz-symvol-u-koveli.html
     Не так багато часу залишилось до Дня міста  , коли  ковельчани зможуть помилуватися відреставрованим паровозом.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!