Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

вівторок, 1 березня 2016 р.

ГОЛОВА ОБЛАСНОЇ ІГОР ПАЛИЦЯ УПРОДОВЖ ШЕСТИ ГОДИН СПІЛКУВАВСЯ З ВОЛИНЯНАМИ (ДОДАНЕ ВІДЕО І ФОТО)

Саме стільки тривав черговий особистий прийом громадян очільником головного представницького органу області. За сприянням у вирішенні проблемних питань до Ігоря Палиці звернулося понад три десятки краян. В ході прийому чимало волинян повідомили про кричущі факти корупції у правоохоронних органах, зокрема у новостворених територіальних органах поліції, а також в закладах охорони здоров'я. 

"З цього приводу ми будемо готувати звертатися в органи прокуратури, поліції. Побачимо, як вони відреагують. Якщо ж реакції не буде ми звернемось до громади, до виборців, які нас обирали, щоб вони допомогли розставити крапки над "і" та побороти корупцію", -- зауважив голова обласної ради. 

Чимало проблем стосувались обласного центру. Лучани скаржились на незадовільний стан парку культури та відпочинку ім. Лесі Українки, вивіз сміття та поганий стан доріг. Чимало звернень стосувались вирішення житлових проблем, що зокрема пов'язані із квартирною чергою, яка існує у Луцьку. "За останні 5 років квартири не видавалися. Будівельники мають віддавати 14% метражу нового будівництва, втім це питання залишається відкритим, а вирішується вочевидь корупційним шляхом. Тим часом люди як стояли на черзі так і стоять", -- наголосив Ігор Палиця. 

До голови обласної ради звернулись також учасники АТО, яких турбувало питання виділення земельних ділянок.
"Не треба чекати, що вам виділять по клаптику землі і ви будете думати як вести туди комунікації. Наші зусилля варто об'єднати. Ми допоможемо вам знайти землю в Луцьку або за межами міста і ту будівельну організацію, яка зведе житловий будинок де ви гарантовано отримаєте житло", -- таке вирішення проблеми запропонував голова облради. 
Місцеві підприємці, які звернулись на прийом до Ігоря Палиці нарікали на незадовільну роботу Волинської облспоживспілки. "Звучали цікаві історії про те, що торгові площі здаються їм в оренду не самою облспоживспілкою, яка має договір оренди землі із міською владою, а через приватних підприємців, які пов'язані безпосередньо із керівником облспоживспілки", - розповів очільник Волиньради та пообіцяв втрутитись у вирішення цієї проблеми. 

Чимало краян звернулись стосовно надання матеріальної допомоги на лікування, а також із проханням у вирішенні проблем зі соціальними виплатами. 

Турбують волиняни і з загальнодержавні питанняи. "На кордоні з Білоруссю сьогодні взагалі відсутній контроль прикордонників та СБУ над тим , які роботи ведуться на території України, а зокрема Волинської області білоруськими підприємствами, як іде демаркація кордону. Нажаль нагляд там здійснюється лише білоруськими прикордонниками. Ми будемо звертатися в управління екології та природних ресурсів ОДА, в правоохоронні органи та в СБУ, з приводу того, що роботи, які ведуться на території поблизу озера Біле, що у Любешівському районі, призводять до відведення води і з цього озера. Це загрожує також усій гідросистемі Шацьких озер включаючи озеро Світязь", - наголосив Ігор Палиця. На наступному тижні він ініціює поїздку в Любешівський район, щоб особисто ознайомитись із станом справ, адже це питання загальнонаціонального значення. 
Ще один робочий візит, який планує голова обласної ради буде у село Забороль Луцького району. Тамтешні мешканці звернулись на прийом з приводу добудови другої черги місцевої школи, адже діти там змушені навчатись у три зміни. Ігор Палиця пообіцяв фінансове сприяння у вирішенні цього питання. 

За результатами прийому громадян голова обласної ради також планує візит у Музей історії сільського господарства Волині - скансену, що у селі Рокині Луцького району, аби особисто ознайомитись із перспективою його подальшого розвитку. Засновник і директор цього музею Олександр Середюк запропонував втілити в життя ідею створення експозиції під відкритим небом та розробку водних маршрутів. 
" Загалом ідея цікава і я готовий допомагати у реалізації цієї ідеї. Чим більше у нас буде місць куди можна привезти туристів і показати принади Волинської області тим краще будуть наповнюватись обласний, районні та місцеві бюджети", -- наголосив Ігор Палиця.

На наступному тижні голова обласної ради планує особисто відвідати і "Вузлову лікарню станції Ковель". На прийом до Ігоря Палиці звернувся колектив закладу. Тамтешні лікарі просять зберегти медичну установу та чекають сприяння керівництва облради. Відтак у ході майбутнього візиту очільник Волиньради буде намагатися знайти вихід із ситуації, що склалась вислухавши всі точки зору та зваживши всі "за" і "проти" прийняття цієї лікарні із державної у спільну власність територіальних громад області. 



http://volynrada.gov.ua/news/golova-oblasnoyi-igor-palitsya-uprodovzh-shesti-godin-spilkuvavsya-z-volinyanami-dodane-video-i

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!