Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

четвер, 3 березня 2016 р.

ТИМЧАСОВА КОНТРОЛЬНА КОМІСІЯ ОБЛАСНОЇ РАДИ ВИЗНАЧАЛАСЬ ЩОДО ПОДАЛЬШОГО ФУНКЦІОНУВАННЯ ЗАЛІЗНИЧНОЇ ЛІКАРНІ КОВЕЛЯ (ФОТО)

3 березня відбулось виїзне засідання тимчасової контрольної комісії обласної ради з питань проведення перевірки діяльності підприємств, установ та організацій, які перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області. 

Голова комісії Вячеслав Рубльов, а також депутати Юрій Поліщук, Ігор Лех, Володимир Бондар, Сергій Слабенко, Олександр Омельчук, Микола Буліга та Володимир Кучер зустрілись із трудовим колективом ДЗ "Вузлова лікарня станції Ковель» ДТГО «Львівська залізниця". 


До обговорення подальшої долі медичної установи також долучились начальник управління охорони здоров'я ОДА Ігор Ващенюк, головний лікар обласної клінічної лікарні Іван Сидор, представники медичного активу та місцевої влади, а також залізничники. 

Начальник пасажирського вагонного депо “Ковель” Олександр Стречен озвучив власне бачення подальшого розвитку подій. 

"До 1 березня наші залізничники проходили комісію у Львові. Але хто там побував, бачив і бійки і сварки... Тому начальник залізниці прийняв рішення про подальше проходження медоглядів тут у Ковелі. В нас є лікарняна каса, яка відшкодовує витрати на обслуговування наших працівників. Моє бачення таке, що фінансування цієї лікарні має бути відтепер з обласного бюджету. Віднайдіть кошти, щоб цю лікарню зберегти" , - емоційно сказав він.

Голова тимчасової контрольної комісії, радник голови обласної ради Вячеслав Рубльов зауважив, що депутати обласної ради прибули сюди з метою знайти оптимальний вихід із ситуації, що склалась у зв'язку із відсутністю державного фінансування цієї медичної установи. 

Він також висловив позицію керівника головного представницького органу області. 

"Не варто зосереджувати увагу лише на залізничниках. Ми поважаємо вашу працю, але лікарня повинна орієнтуватись на вимоги сьогодення. Не можна забувати про тих хлопців, які повертаються зі сходу і потребують реабілітації та лікування, а також про людей похилого віку, яким потрібен догляд. Тому ми сьогодні маємо зорієнтуватись, що на базі вашого медичного закладу можна зробити. Голова обласної ради Ігор Палиця вважає, що лікарня має бути збережена як цілісний майновий комплекс, гроші на утримання якого будуть віднайдені. Але цим коштом медичними послугами має бути забезпечена максимальна кількість людей" , - резюмував він.

Після нетривалої дискусії усі присутні оглянули приміщення медичного закладу, а також тутешню котельню. Рішення тимчасової контрольної комісії не забарилось. 

Його трудовому колективу лікарні озвучив Вячеслав Рубльов. Він розповів, що на найближчій сесії обласної ради депутати обласної ради будуть приймати звернення до Кабінету Міністрів України щодо утримання на балансі ПАТ «Укрзалізниця» - державного закладу «Вузлова лікарня станції Ковель ДТГО «Львівська залізниця» у 2016 році. Крім того бюджетній комісії обласної ради рекомендовано віднайти в обласному бюджеті необхідну для утримання лікарні суму коштів.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!