Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

пʼятницю, 23 червня 2017 р.

Ковель: матері атовця не можуть виділити землю, поки з неї не заберуть електроопору


У Ковельській міській раді розповіли, що матері загиблого атовця не можуть надати обрану нею ділянку, поки звідти не перенесуть електроопору.

Про це повідомили у міській раді 23 червня та на своїй сторінці  ВОЛИНЬ POST.

У мерії завітали члени тимчасової "земельної" комісії облради, під час засідання якої активісти розповіли, що Ковельська міська рада видала учасникам бойових дій земельні ділянки непридатні до забудови. Також активісти скаржилися на ситуацію, що склалася у матері загиблого на Сході Олексія Тарасюка – Надії. 

Зокрема, вона вибрала земельну ділянку на вулиці Глібова замість ділянки, що видала міська рада на вулиці, названої в честь її сина. Жінка запевняє, що ділянка на цій вулиці непридатна для будівництва, бо знаходиться в болоті. Отож мати загиблого вибрала нову ділянку. 
На сесію Ковельської міської ради виносили проект рішення про заміну. Але, за словами активістів, міська рада його не погодила. 

«Хіба у Ковелі немає достойної ділянки для матері загиблого», - резюмували активісти. 

Отож, Надія Тарасюк звернулася до тимчасової комісії обласної ради з проханням вирішити її питання. Комісія 7 червня дала доручення міській раді розібратися в ситуації та негайно вирішити проблему із наданням земельної ділянки для матері загиблого. 

На засідання прийшли учасники бойових дій, які теж не задоволені діями міської ради. Вони скаржилися на неналежне ставлення до них посадовцями. 

У міській раді ситуації згодилися прокоментувати. Так, начальник відділу земельних ресурсів виконавчого комітету Ковельської міської ради Вадим Логінов заявив, що у 2015 році дружині загиблого Тарасюка Світлані міська рада виділила земельну ділянку для будівництва. 

Також, у 2015 році мати загиблого просила виділити їй ділянку на вулиці, названої в честь її сина. У міській раді кажуть, що з того часу від неї жодних звернень не надходило. А в 2017 році Надія звернулася до міської влади з приводу надання їй іншої земельної ділянки взамін тої, що неї є. 
Міська рада прийняла рішення щодо надання згоди на обмін земельної ділянки, яка є у її власності на іншу ділянку.
На думку чиновника, маму Тарасюка просто використовують політичні опоненти. 

Логінов також зауважив, що міська рада виділила 4 земельні ділянки для родин померлих (які померли після проходження служби в зоні АТО). У виконавчий комітет звернулося 705 атовців для виділення земельних ділянок. Натомість владці уже надали 308 дозволів на складання проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок учасникам АТО. 

Також чиновник запевнив, що усі родини загиблих забезпеченні земельні ділянки, є і такі, що отримали 2 (наприклад, мати та дружина). 

Щодо ситуації із сім’єю Тарасюків, Логінов зазначив, що Ковельська міська рада готова сформувати ділянку, там де захоче Надія Тарасюк (якщо ділянка вільна) і підготувати документи згідно договору міни. 

Так, Логінов зауважив, що ділянка, яку вибрала мати загиблого, не готова до передачі, адже там по середині стоїть електроопора. Він запевнив, що потрібно перенести електролінію, яка не є у власності міської ради. 

З приводу ділянки, яка знаходиться на вулиці Тарасюка, міська рада не відхрещується від обіцянки вимостити її. Перш за все її потрібно осушити, а тоді вимощувати. За словами чиновника, розроблявся проект на осушування території, а система водовідвення уже робиться. Також він зауважив, що затримка була за Генеральним планом, адже потрібно було погодження Львівської залізниці на ту частину. 

Логінов запевнив, що після 28 червня підбере варіанти, які можуть влаштувати матір загиблого. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!