Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

пʼятницю, 9 червня 2017 р.

У підсудного мера Ковеля з’явився ще один адвокат

На суд до Ковеля, де з березня цього року судять міського голову Олега Кіндера за підозрою у невчасному поданні декларації про доходи, разом із адвокатом Олегом Антонюком з Луцька приїхав ще один захисник – адвокат Дмитро Бурда повідомляє район. КОВЕЛЬ.
На початку судового засідання Олег Антонюк зачитав клопотання до головуючого судді Петра Бойчука, прохаючи поставити письмові запитання Національному агентству з питань запобігання корупції (НАЗК) щодо декларації Олега Кіндера та витребувати всі документи, які стосуються цієї справи.

«Ми хочемо на даний час абсолютно витребувати всю інформацію, яка міститься в профайлі Кіндера, для того, щоб побачити, які конкретно дії реєстраційні і якого характеру вчинені ним. Для того, щоб зрозуміти, чи в дійсності він вчиняв дії на збереження, на публікацію і передачу даної декларації в Державний реєстр. Тому, відповідно, і були сформульовані саме таким чином питання. Чому їх розділили на поняття «збереження» і поняття «подачі»? Оскільки з письмових пояснень Кіндера, які наявні в матеріалах справи, він стверджував, що 30 жовтня він саме зберіг дану інформацію. Але офіційно відповіді ми не бачили», – доповнив колегу Дмитро Бурда.
Прокурор відділу організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції прокуратури Волинської області Надія Артиш заперечила, мовляв, незважаючи на незадовільну роботу сайту НАЗК, на чому теж наголошували захисники ковельського мера, Олег Кіндер фактично міг вчасно подати свою декларацію.
«Олег Олексійович, перепрошую, він є чиновником не перший рік, чудово розуміє всі наслідки можливі, всю процедуру здійснення. Тим більше, що, як вже починали говорити, що сайт працює незадовільно, то можливо ця особа умисно дотягнула до останнього дня і умисно це не подала. Я думаю, що це питання щодо діяльності сайту, є не коректним взагалі», – вважає Надія Артиш.
Прокурор також мовила, що Олег Кіндер отримав з НАЗК інформацію про саме збереження своєї декларації, а не її подання.
Суд задовольнив клопотання адвокатів.
Дмитро Бурда попросив головуючого викликати в суд і допитати в якості свідків чотирьох підлеглих Олега Кіндера. Суддя задовольнив і це клопотання. Отож, крім секретаря громадської ради при Ковельській міській раді Галини Артюшенко, яку просила допитати прокурор, в суді також будуть свідчити: головний бухгалтер міськради Людмила Троцюк, начальник юридичного відділу Геннадій Куптій, його заступник Андрій Назарчук та начальник відділу програмно-комп’ютерного забезпечення Дмитро Скок.
«Це підтвердження, яке дає пояснення поліція Національна, вони, на моє переконання, абсолютно є неправдивими. І ті факти, які свідчать, що не можна було на протязі дня зайти на сайт, власне і мають бути поясненнями з підтвердженнями ззовні», – сумбурно пояснив Олег Кіндер.
У зв’язку з витребуванням документів з Києва, розгляд справи відкладено до 10 години 30 хвилин 2 серпня.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!