Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

неділю, 25 червня 2017 р.

У СВІТ ВИЙШЛА КНИГА ПРО ПОЛЕГЛИХ ЗА УКРАЇНУ (В АТО) ВИПУСКНИКІВ ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНИХ ЗАКЛАДІВ

У Нововолинському вищому професійному училищі відбулася година пам’яті під назвою «І пам’ять серця, і вічний смуток, і біль священний ділимо навпіл». 

Вона була присвячена бійцям, полеглим за волю незалежної України, а саме загиблим в АТО Ігорю Кантору, Сергію Бугайчуку,Андрію Комаристому, Вадиму Демчуку, Олександру Смирнову, Петру Морозу, Василю Касьяну, Богдану Корнелюку.
Це колишні учні цього навчального закладу. Саме завдяки їм ми можемо спокійно щодня жити та займатися буденними справами, радіти життю. Вони віддали свої молоді життя, захищаючи Батьківщину, і нашим обов’язком перед бійцями є пам’ятати про їхній подвиг.

Під час заходу директор училища Валентина Приступа презентувала «Книгу подвигу і пам’яті полеглих за Україну випускників професійно-техніч­них навчальних зак­ла­дів Волинської облас­ті», де згадуються імена восьми загиблих колишніх учнів ВПУ. На видання книги Фонд народного депутата Ігоря Гузя виділив 4 тис. грн., що частково покрило витрати. 

Була присутня автор книги – Світлана Юрченко, методист навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Волинській області:
- Написання подібного друкованого видання задумувала вже давно. Було зібрано і опрацьовано багато матеріалу, досліджено увесь нелегкий шлях загиблих в АТО хлопців. Спочатку була ідея просто зібрати біографічні дані полеглих бійців, але пізніше прийняла рішення надрукувати і спогади викладачів, одногрупників, друзів та родичів воїнів, адже це зробить книгу «живішою». Це не має бути просто книга пам’яті, яка лежатиме «для галочки» в бібліотеках, а щоб її було цікаво читати молоді. 
Усі присутні вшанували загиблих хвилиною мовчання. Про кожного бійця звучали зворушливі віршовані слова, уривки щемливих спогадів, та й просто добрі слова. Батьки бійців щиро дякували дирекції училища, автору книги та всім, хто долучився до її видання. 
Сьогодні ми маємо новіт­ніх Героїв – це герої Небес­ної сотні та бійці АТО, ті, які власним життям захищали українську державність. Саме тому ми зобов’язані їх шанувати та пам’ятати, адже завдяки їхньому подвигу Україна зберігає свою Незалежність

http://www.novovolynsk-rada.gov.ua/index.php/misto/novyny/4380-u-svit-vyyshla-knyha-pro-polehlykh-za-ukrayinu-vypusknykiv-profesiyno-tekhnichnykh-zakladiv.html

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!