Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

четвер, 1 червня 2017 р.

У Ковелі розпочався судовий процес над мером міста Кіндером

Справу ковельського міського голови, якого Волинська обласна прокуратура обвинувачує у невчасно поданій декларації про доходи, міськрайонний суд зміг почати розглядати по суті тільки з шостої «спроби», бо на п’ять попередніх призначених засідань Олег Кіндер не з’явився через відрядження, відпустку та сесію міськради, яка закінчилася за півгодини до початку суду - повідомляє район.КОВЕЛЬ.
Службовий автомобіль Олега Кіндера приїхав сьогодні до будівлі правосуддя ще до 9-ї години ранку, хоча справа була призначена на 9:15. Початок засідання з якихось причин затримувався. До залу міський голова зайшов десь о 9:25. Де був градоначальник в приміщенні суду протягом всього часу – можна тільки здогадуватися.
«Олег Олексійович, а що ви в суді робили, як прийшли? От ви прийшли сюди раніше», – «допитувала» його потім депутат Ковельської міської ради Галина Стасюк.
«В туалет ходив», – неохоче відповів мер міста.
«Ні, вас в туалеті не було», – «парирувала» депутат.
«А що, ви ходили за мною?!» – засміявся Олег Кіндер.
«Ні не ходила, але вас там не було», – наполягала Галина Стасюк.
За якусь хвилину після Олега Кіндера до залу зайшов і головуючий по справі, суддя Петро Бойчук.
Інтереси мера представляв адвокат з Луцька Олег Антонюк.
Прокурор відділу організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції прокуратури Волинської області Надія Артиш заявила про те, що планує допитати в якості свідка по даному адміністративному провадженню Галину Артюшенко, секретаря громадської ради при Ковельській міській раді, яка з приводу декларації мера зверталася до НАБУ та СБУ. Адвокат Олег Антонюк заперечив, мовляв прокурор не довела з яких саме підстав вона хоче допитати свідка. Олег Кіндер також був проти цього допиту. Втім, суд задовольнив клопотання прокурора, оскільки під час провадження Галина Артюшенко надавала письмові пояснення.
Потім клопотання заявив Олег Антонюк, який сказав, що фактично сьогодні між ним та його довірителем, тобто мером, укладено договір про надання правової допомоги, а тому він фізично не мав можливості ознайомитися з матеріалами, об’єм яких досить не маленький. Адвокат попросив розгляд справи відкласти і надати йому можливість для формування позиції захисту. Олег Кіндер підтримав заяву свого захисника.
Прокурор заперечила, зауваживши, що для ознайомлення зі справою, в якій 60 аркушів, зважаючи на високу кваліфікацію та велику практику адвоката, останньому достатньої й однієї години.
«Я безмежно вдячний адвокату за рекламу, але… прокурору за рекламу, але дійсно об’єм є досить великий і для цього потрібний час. Декілька днів. У межах тижня», – визначався Олег Антонюк.
Порадившись на місці, суддя Петро Бойчук відклав розгляд справи до 14 години 30 хвилин 8 червня, зважаючи на те, що до того часу має закінчитися засідання виконавчого комітету Ковельської міської ради, яке того дня розпочнеться о 10-й годині.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!