Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

пʼятницю, 23 червня 2017 р.

ЗВЕДЕННЯ РАХУНКІВ З МЕРОМ, ПОЛІТИЧНІ БАТАЛІЇ ЧИ СИСТЕМНІ ЗЛОВЖИВАННЯ ПРИ ВИРІШЕННІ ЗЕМЕЛЬНИХ ПИТАНЬ? ЩО НАСПРАВДІ ВІДБУВАЄТЬСЯ В КОВЕЛІ.

Вочевидь, чітку відповідь на ці питання повинні дати правоохоронні органи, для того, аби не допустити в місті залізничників соціальної напруги - повідомляє офіційний сайт Волинської обласної ради.
Нагадаємо, тимчасова контрольна комісія обласної ради з питань земельних відносин вже слухала на своєму засіданні звернення кількох громадських активістів з Ковеля, які стверджували, що в місті відбуваються системні зловживання влади при вирішенні земельних питань. Депутати обіцяли провести в Ковелі виїзне засідання і свою обіцянку виконали сьогодні.


Щоправда поспілкуватися з міським головою Олегом Кіндером чи будь-ким з представників виконавчого комітету місьради не вдалося, бо ніхто з них на засідання так і не прийшов. Комісії обласної ради навіть не виділили місця для засідання в  самій міській раді, а запропонували для роботи одне з комунальних приміщень.
Між тим, в залі зібралося чимало людей: атовців, їхніх родичів, громадських активістів.


Прийшли й окремі депутати міської ради.


Питання номер один для депутатів обласної ради -- земельна ділянка для Надії Тарасюк, ковельчанки, яка втратила сина на війні з Росією.
В ході засідання депутати дізнаються, що іменем Олексія Тарасюка навіть названа вулиця в Ковелі.


Історія ж земельною ділянкою -- не приємна. Пані Надії  була виділена земля в болотистій місцині, яка не придатна для будівництва житла. Представники громадської ради при міському голові допомогли жінці з пошуком іншої земельної ділянки на вул. Глібова. Однак, міська рада, яка проводила сесію вчора 22 червня, позитивного рішення так і не прийняла.

Депутат облради Ігор Лех назвав таку позицію міських  колег відвертим цинізмом.

"І це позиція не одного Кіндера, а хамське відношення більшості депутаського корпусу", -- не добирав слів депутат Валерій Діброва і додав, -- мають же спрацювати елементарні людські цінності, а не політичні амбіції".

Цю ж думку підтримали голова комісії Володимир Кучер, депутати Олександр Омельчук та Юрій Цейко.
Слово взяв член постійної комісії Ковельської міської ради з питань регулювання земельних відносин, містобудування  Сергій Вишневський. Він запевнив, що ковельські депутати не проти, аби питання Надії Тарасюк вирішилося позитивно.

Між тим, випадок з пані Тарасюк -- не виняток. Інші мешканці міста залізничників також не задоволені земельною політикою в Ковелі. Дружина атовця Людмила Громико, як і Надія Тарасюк, показує фото болота, на якому виділили землю для її сім'ї.



Відвертні звинувачення в бік міського голови та його команди земельних чиновників озвучували кіборг Валерій Гонта, голова громадської ради при міському голові Микола Печенюк, ковельчанин Володимир Пархонюк та інші. Вони стверджували, що упродовж багатьох років в Ковелі напрацьовані непрозорі схеми виділення земельних ділянок без дотримання законної процедури та з фальсифікацією документів. Мовляв, тому й самі депутати не завжди розуміють за що голосують під час сесій. Звісно,  ця інформація потребує ретельної перевірки правоохоронних органів, або ж обгрунтованого спростування з боку влади Ковеля.


Між тим, люди просили підтримки у вирішенні своїх пролблем в обласної ради. Депутати ж пояснили ковельчанам, що проблемами переймаються, однак, мають повноваження лише на рекомендації.
Юрій Цейко закликав присутніх частіше виносити земельну тематику Ковеля у публічну площину. Ковельчани нарікали, що окремі ЗМІ "закривають очі" на земельні конфлікти в місті залізничників.

Ігор Лех нагадав ковельчанам, що посада міського голови -- виборна. Він зауважив, що громада, яка обрала мера, може ініціювати й процедуру його відкликання з посади, якщо є впевненість, що він разом з командою не заслуговує на довіру.


Голова комісії Володимир Кучер запропонував, щоб люди, які мають інформацію про незаконні дії влади Ковеля, написали звернення до тимчасової контрольної комісії обласної ради з питань земельних відносин. Всі ці звернення будуть спрямовані до правоохоронних органів за компетенцією.
Комісія повторно рекомендувала Ковельському міському голові в межах чинного законодавства вирішити питання вобміну земельної ділянки для Надії Тарасюк. Заодно, міську владу просять надати інформацію про ситуацію з виділенням земельних ділянок для воїнів АТО.



Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!