Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

вівторок, 25 жовтня 2016 р.

Громадська рада при Ковельській міській раді вирішила не надавати дозволу на внесення запланованих змін до детальних планів територій прибережної зони

Сьогодні відбулось засідання Громадської ради при Ковельській міській раді.

На розгляд Громадської ради міська рада офіційно направила  проект рішення № 12 про надання дозволу гр. Гопанчуку Володимиру Ніфаїловичу, який проживає у м. Луцьку, на виготовлення детального плану території по вул. Воля у м. Ковелі  з метою розміщення чотирьохповерхових багатоквартирних будинків з адміністративними приміщеннями та проект рішення № 15 про надання дозволу цьому ж гр. Гопанчуку Володимиру Ніфаїловичу, на  внесення змін до детального плану території для розташування садибної житлової забудови по вул. Підколодного та вул. Зелена у м. Ковелі.

Відповідно до схем територій на яких заплановано внесення змін до детальних планів територій, будинки  мають бути зведені з обох боків прибережної зони річки Турія.

Постійна комісія з питань житлово-комунального господарства, екології та благоустрою міста, комунального майна, промисловості, будівництва, транспорту, зв'язку, торговельного та побутового обслуговування населення видно засумнівалася у  доцільності та правомірності такого будівництва, а тому, відповідно до  протоколу від 19 жовтня 2016 року запропонувала в особі депутатів міської ради Кіндера Г. О. та Пініса І. О.: рекомендувати Громадській раді при Ковельській міській раді розглянути проект рішення з даного питання та інформувати міську раду про результати розгляду.

Радитися з Громадською радою прийшли: начальник відділу містобудування та архітектури Мурай Л. Л., начальник відділу земельних ресурсів Логвінов В. Г., секретар Ковельської міської ради Федосюк В. І. 

Дискусія з даного приводу була досить гарячою, під час якої, наприклад - Мурай Л. Л. повідомила присутніх що у забудовника є позитивні  висновки експертизи, а  Логвінов В. Г. розповів яким чином ці земельні ділянки потрапили в руки забудовника. 

Але для громрадівців дані аргументи виявились непереконливими, бо в них вбачаються ознаки  корупційних діянь суб'єктами владних повноважень, які не думали про майбутнє міста коли приймали рішення про обмін, передачу вказаних земельних ділянок особі, яка навіть не проживає у м. Ковелі, а тому рішення Громадської ради було одноголосним: - не надавати   дозволу на  внесення запланованих змін до поданих детальних планів територій, заборонити будівництво в прибережній зоні річки Турія, а також розробити план заходів для повернення вказаних земельних ділянок громаді. 

PS. Фотографії з засідання Громадської ради скопійовані з сторінки Віри Федосюк, де вона розмістила інформацію про розгляд вказаних проектів рішень Громадською радою. https://www.facebook.com/vira.fedosyuk?fref=hovercard

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!