Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

вівторок, 18 липня 2017 р.

Вища рада правосуддя відсторонила від здійснення правосуддя суддю Василюка О.С. до 9 серпня 2017 року

На офіційному сайті повідомлено що Вища рада правосуддя під час засідання 18 липня 2017 року розглянула клопотання заступника Генерального прокурора України – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н.І. про тимчасове відсторонення судді Ковельського міськрайонного суду Волинської області Василюка Олега Степановича у зв’язку з притягненням його до кримінальної відповідальності.

Як повідомив доповідач – член Вищої ради правосуддя Вадим Беляневич, до Вищої ради правосуддя 11 липня 2017 року надійшло клопотання заступника Генерального прокурора України – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н.І. від 7 липня 2017 року про тимчасове відсторонення судді Ковельського міськрайонного суду Волинської області Василюка О.С. від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням його до кримінальної відповідальності на строк досудового розслідування. До клопотання долучено копії матеріалів, якими обґрунтовано його доводи. Клопотання подано з дотриманням визначених Законом України «Про Вищу раду правосуддя» та Кримінальним процесуальним кодексом України вимог.

У клопотанні заступника Генерального прокурора України – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури зазначено, що Першим відділом Третього підрозділу детективів Головного підрозділу детективів Національного антикорупційного бюро України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України.
Ухвалою слідчого судді Солом’янського районного суду міста Києва від 15 червня 2017 року застосовано до підозрюваного Василюка О.С. запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання строком на два місяці.

Дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, заслухавши доповідача – члена Вищої ради правосуддя Вадима Беляневича, представника Генеральної прокуратури України – прокурора другого відділу управління процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення та представництва у суді Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Генеральної прокуратури України Шкрума Віталія Михайловича, Вища рада правосуддя вирішила клопотання заступника Генерального прокурора України – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Назара Івановича задовольнити частково та тимчасово, до 9 серпня 2017 року, відсторонити суддю Ковельського міськрайонного суду Волинської області Василюка Олега Степановича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням його до кримінальної відповідальності.

Управління інформації
та забезпечення комунікаційної діяльності

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!