Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

середу, 5 липня 2017 р.

Ковельчан знову посварила земля під забудову (ФОТО, ВІДЕО).

За словами начальника відділу земельних ресурсів виконкому Ковельської міської ради Вадима Логвінова, в реєстрі на отримання земельних ділянок під забудову сьогодні перебуває 2100 громадян всіх категорій, з них 378 чоловік – учасники АТО, які безпосередньої звернулися до місцевої влади за землею - повідомляє район. КОВЕЛЬ.
Він повідомив про це на громадських слуханнях, на яких обговорювалися проекти регуляторних актів щодо забезпечення земельними ділянками учасників АТО та членів їхніх сімей.
«Вадим Григорович, ви керували земельним відділом, коли на підстаних осіб, і депутатів у тому числі, надалися 68 земельних ділянок біля водосховища, де набережна. Надали одним рішенням [міської ради, – ред.]. Зараз не вистачає земельних ділянок не тільки для громадян, але й для учасників АТО. Як ви думаєте вирішувати це? І скільки ще ділянок «йшло» на підставних осіб?» – поцікавився спецкор волинської газети «Вільна думка» Микола Силюк.
«Шановний Микола Васильович, скажіть, будь ласка, яке це відношення має до розгляду регламенту по розподілу земельних ділянок?» – перепитав головний земельник міста Ковеля.
Як сказав потім голова громадської ради при Ковельській міській раді Микола Печенюк, у нього з’являється таке відчуття, що хтось лобіює інтереси «прокурорського дому» на вулиці Глібова, там де хочуть виділити земельну ділянку для ковельчанки Надії Тарасюк, син якої загинув у зоні АТО.
Вадим Логвінов також мовив, що є роз’яснення з Волинської ОДА: безпосередньо учасник АТО може отримати земельну ділянку, а члени його сім’ї отримують землю під забудову на загальних підставах.
«А хто це таке роз’яснення надав? То давайте ми його всю родину туди й відправимо [в зону проведення АТО]. От тоді все буде харашо і тоді роз’яснення буде зовсім інше», – запропонувала голова громадської організації «Члени родин загиблих в АТО «Віра» Людмила Данилевич.
Микола Печенюк висловився, що треба, щоб учасникам АТО видавали другу земельну ділянку, але вже на дружину та дітей і тільки після того, як землю отримають всі «атошники», хто ще не отримав.
«Нічого не получиться. Це буде бардак!» – застеріг заступник Печенюка у громадській раді, помічник народного депутата Ігоря Гузя Ігор Верчук.
На думку Людмили Данилевич, якщо в Україні йде війна, то мають отримувати землю учасники АТО, а не ті люди, які сидять в тилу і їздять у Польщу та по закордонах заробляти гроші.
Один з «атошників» дорікнув Вадиму Логвінову, щоб він не зводив «лобами» людей, але головний земельник міста це заперечив та з приводу першочергового надання землі під забудову згадав мораторій на виділення ділянок всім іншим категоріями населення, крім АТОвців, прийнятий кілька років тому Ковельською міською радою, який було скасовано судом, як незаконне рішення. Як каже Микола Печенюк, варто прописати, що до членів сім’ї учасника АТО належить: чоловік, дружина, діти, батьки, брати і сестри, дід і баба.
«По всьому Ковелю все роздамо і… не буде землі», – зауважила секретар Ковельської міськради Віра Федосюк, яка головувала на громадських слуханнях.
Людмила Данилевич запевнила, що потрібно надати земельні ділянки всім дітям всіх учасників АТО, коли вони стануть повнолітніми, і запитала: «На який час приймається регламент розподілу земельних ділянок?»
«Поки ми тут зараз є рада, вибрана на п’ять років, ми приймаємо цей регламент. Якщо прийдуть нові депутати, новий міський голова і десь їм не сподобаються наші положення, вони можуть туди внести зміни», – передбачила Віра Федосюк політичне майбутнє.
Дещо згодом Людмила Данилевич заявила, що вона не хоче накаляти обстановку між АТОвцями та родинами загиблих, але треба обов’язково прописати, щоб залишили за їхніми дітьми право на землю. Віра Федосюк відповіла, що в законодавстві такого немає.
«Ви всі дорослі, всі розумієте ситуацію. Да не хватить землі у Ковелі! Нема землі у місті!» – наголосив волонтер Юрій Кікавський.
«Юра, землі є море! Ну, Юра, для чого ти таке говориш?! Землі море!» – переконував Микола Печенюк.
«Ви хочете сказати, що сьгодні у місті можна знайти тисячу ділянок?!» – дивувався Вадим Логвінов.
«Я вам сто раз казав: аеродром зробіть!» – гукнув до нього голова громадської ради, маючи на увазі роздачу землі під забудову на території колишнього аеродрому, біля вулиці Варшавської.


Час від часу учасники громадських слухань сварилися. Одного разу емоції так «зашкалили», що було передчуття близького мордобою.
Сварилися між собою й жінки. Людмила Данилевич вкотре звинуватила Віру Федосюк в тому, що вона «зробила балаган». Віра Іванівна заперечила це і пояснила, що через зайві й нікому не потрібні емоції вже й так більша частина учасників пішли із залу, а залишилися ті, які справді вболівають за місто та його громаду.
А серед тих, хто пішов були Микола Печенюк, Людмила Данилевич та інші.
«Мені дуже шкода, що все перейшло на такий емоційний дуже тон, тому що там, де є емоції, там виключаються мізки. Може, зараз хто і повернеться, а, може, й ні», – прокоментував ситуацію Ігор Верчук.
Повернулась через деякий час Людмила Данилевич, яка знову висловила претензії Вірі Федосюк, мовляв, остання образила дружину загиблого учасника АТО. Віра Іванівна здивувалась, сказала, що нічого такого не було.
«Чогось получається, що той, хто більше кричить, той більше має», – запевнила згодом Віра Федосюк.
Загалом же, учасники громадських слухань схвалили всі запропоновані владою проекти регуляторних актів, які перед тим обговорили та підтримали учасники АТО.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!