Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

четвер, 14 січня 2016 р.

Статки українців знову відчутно "під'їсть" інфляція

На початку 2016 року в Україні очікується незначне зростання цін, повідомляє Міністерство економічного розвитку і торгівлі України.

У МЕРТ пояснюють, що подорожчання буде обумовлено погіршенням інфляційних і девальваційних очікувань на тлі подальшого погіршення торгово-економічних відносин з Росією, ненадання чергового траншу Міжнародного валютного фонду у кінці 2015 року, загострення військового протистояння, певного напруження на валютному ринку.

"Ризиком підвищення інфляційних процесів на початку 2016 року є збереження прихованої інфляції через ефект низької платоспроможності населення в 2015 році – так званий відкладений попит", – йдеться в повідомленні.

Раніше в МЕРТ повідомляли, що в грудні інфляційні процеси в порівнянні з попереднім місяцем сповільнилися - інфляція склала 0,7%. В цілому в 2015 р. споживчі ціни зросли на 43,3% – це максимальне значення за 20 років.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!