Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

середу, 6 січня 2016 р.

У Ковелі через державний борг за субсидії можуть зупинитися комунальні підприємства


Комунальники дуже стурбовані тим, що держава не виконує взяті на себе зобов’язання в плані погашення перед комунальними підприємствами заборгованості за нараховані субсидії. За словами керівника Ковельського РЖКП №2 Федора Савоніка, така критична ситуація склалася лише в кількох областях України, зокрема й на Волині. 

«Я подзвонив до своїх колег, які працюють в різних регіонах країни, щоб з’ясувати – чи отримають вони гроші , які виділяються з держбюджету на субсидії. І мені фактично всі сказали «так». Зокрема, все нормально в Львівській, Кіровоградській, Полтавській, Черкаській, Одеській областях», - зауважив Федір Левкович.

Керівник жеку стверджує, що у випадку не отримання в найближчі два тижні грошей за нараховані людям субсидії, підприємство буде змушене запинити свою діяльність. «У нас не буде коштів, щоб заправити техніку, а на вулиці ж зима, місто «потоне» в смітті, бо не матимемо чим його вивозити», - бідкається комунальник.

На перше січня лише одному Ковельському РЖКП №2 держава заборгувала майже півтора мільйона гривень. Не краща ситуація і на підприємстві жеку №1. Там борг складає мільйон сто гривень. Обидва керівника кажуть, що ситуація дуже загрозлива і ще наростатиме, якщо владі так і не вдасться достукатися до високопосадовців у Києві.

Начальник міського відділу комунального господарства Олександр Балак розповів, що вони вже направили листи з проханням допомогти вирішити дану ситуації до очільника Волинської облдержадміністрації Володимира Гунчика, голови обласної ради Ігоря Палиці, дзвонили на «гарячу лінію» Кабінету Міністрів України, однак, як то кажуть, віз і нині там. Зараз збираються підготувати на ухвалення депутатам Ковельської міської ради відповідне звернення до Верховної Ради України. 

06-01-2016

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!