Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

вівторок, 5 січня 2016 р.

Цифри зі «стелі» скасовують: українці платитимуть за опалення за новою схемою

Протягом опалювального сезону українці зможуть економити близько 20% вартості послуг з централізованого опалення.

Про це повідомив глава Мінрегіонбуду, віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко. 

- Це стало можливим завдяки змінам у порядку нарахування плати за послуги з централізованого опалення для населення, які розробило Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, - повідомили у відомстві. 

За словами Зубка, ключовим позитивом рішення є те, що громадяни будуть сплачувати лише за фактично спожите тепло. 

Відповідно до нової методології, основними чинниками, які визначають розмір щомісячної плати за послуги з централізованого опалення, є: 

- Фактична температура зовнішнього повітря в розрахунковому місяці (чим тепліше місяць, тим менша плата за послугу в розрахунковому місяці, і навпаки). 

- Тривалість опалювального сезону і середньозважені річні витрата теплової енергії протягом опалювального сезону, які враховані в установлених тарифах на опалення для конкретного виконавця, що надає послуги у відповідному населеному пункті. 

- Фактична кількість днів надання послуги в розрахунковому місяці. 

- Календарна кількість днів у розрахунковому місяці. 

- Ми створюємо умови, в яких комунальники повинні працювати так само, як роблять їхні європейські колеги, незважаючи на прогноз погоди і не спалюючи дорогоцінні енергоресурси в повітря. Практику, коли громадяни платили за взяті «зі стелі» цифри, ми припиняємо. Також доводжу до загального відома, що нові правила будуть діяти з 19 грудня, коли були прийняті зміни до постанови Кабінету міністрів України від 21 липня 2005 року № 630, - повідомив Зубко. 

За його словами, за надані в грудні 2015 року послуги з централізованого опалення плата буде нараховуватися в період, коли набула чинності відповідна постанова Кабміну. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!