Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

вівторок, 12 січня 2016 р.

Облспоживспілка в суді «вибиває» у Луцькради право оренди землі під Центральним ринком

Волинська обласна спілка споживчих товариств подала на Луцьку міську раду позов до суду з вимогою поновити договір оренди двох земельних ділянок під Центральним ринком на тих самих умовах і на той самий термін, що й раніше.

Так, у 2009 році Луцька міська рада надала Волинській обласній спілці споживчих в оренду дві земельні ділянки площею 22 125 кв.м. та 5 094 кв.м. по вул.Глушець, 1, (під Центральним ринком) строком на один рік. По закінченню цього терміну ВОССТ звернулася до Луцькради з пропозицією пролонгувати договір. Проте, при цьому сторони уклали додаткову угоду, в якій змінили строк оренди до 31.12.2014 року.

Однак, за місяць до закінчення терміну дії договору ОССТ надіслала Луцькій міській раді офіційний лист з пропозицією продовжити договір на той самий строк і на тих самих умовах. Та цього разу міська рада не дала конкретної відповіді, а лише попросила надіслати пакет документів по кожній окремій земельній ділянці.

Так і не дочекавшись заперечень та зауважень від міської ради, керівництво облспоживспілки вирішило, що договір автоматично пролонговується на 5 років, а відтак продовжило користуватися земельними ділянками.

Тим часом, в лютому 2015 року Луцька міська рада таки прийняла рішення про укладення договору з Волинською облспоживспілкою, проте всього на 2 роки. ПІсля цього міськрада направила облспоживспілці варіант додаткової угоди на підпис, але замість того, аби пристати на умови міської влади - представники ОССТ подали позов до суду, в якому просили зобов’язати міськраду підписати пролонгацію договору.

В травні 2015 року Господарський суд Волинської області задовольнив позовні вимоги ОССТ. Але міськрада оскаржила рішення в апеляційному порядку. Вже в серпні 2015 року Рівненський апеляційний господарський суд постановив задовольнити скаргу Луцькради і тим самим відмовити ОССТ в задоволення позовних вимог. Однак, тепер уже позивачі подали касаційну скаргу. Зауважимо, що на час розгляду справи у Вищому спеціалізованому суді облспоживспілка таки уклала з Луцькою міською радою додаткову угоду про продовження терміну договору оренди на 2 роки.

В той же час ВСУ приймає рішення відправити справу на новий судовий розгляд до Господарського суду Волинської області. А тому вона вже по другому колу слухається в тому ж суді.

Сьогодні в судовому слуханні представник позивача знову наполягав на задоволенні позовних вимог, при цьому пояснював, що ті рішення, на основі яких ОССТ з міськрадою уклали додаткову угоду, є нечинними, а сам договір оренди - слід пролонгувати на усі 5 років.

Натомість, представник міськради заперечила позов та просила зупинити провадження у справі, позаяк на сьогодні вже немає предмету позову і міськрада жодним чином не порушує права ОССТ.

«Наразі укладена додаткова угода, на підставі якої Волинська обласна спілка споживчих товариств користується цими земельними ділянками. А тому на даний час немає предмету позову. Тим більше, позивач підписав угоду, яка була сформована на підставі рішень Луцькради, які щойно позивач назвав нечинними», - переконувала Наталія Юрченко.

Разом з тим, позивачі попросили оголосити перерву в слуханні, аби надати суду доказ того, що вони й досі користуються земельними ділянками. Відтак, зовсім скоро стане відомо чи «виб’є» облспоживспілка через суд право оренди земельних ділянок на найближчі 5 років.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!