Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

суботу, 23 січня 2016 р.

Вартість борщового набору в Україні стали рахувати без м'яса

Українські експерти тепер почали вираховувати вартість борщового набору без м'яса – виходить вегетаріанське блюдо. 
Зараз набагато вигідніше варити борщ без м'ясних інгредієнтів, і цінапродуктового набору без м'яса стала набагато дешевшою, ніж вартість каструлі борщу з хорошим шматком яловичини або свинини. Однак при підрахунку експерти виявили, що каструля борщу з м'ясом об'ємом 4 літри в грудні подешевшала лише на 0,3 відсотка, без м'яса – на 0,6 відсотка. Також фахівці відзначили, що каструля вегетаріанського борщу в грудні обходилася українцям всього в 21,7 гривень, з м'ясом – в 74 гривні.

Незначне зниження вартості борщового набору намітилося через зменшення цін на цибулю, моркву і яловичину, проте в цілому овочі дорожчали всю осінь, і експерти прогнозують подальше зростання цін. За рік (з кінця 2014 року) вартість продуктів для м'ясного борщу зросла майже на 50 відсотків, вегетаріанського – майже в три рази. Розрахунок вартості виробляли з певної кількості продуктів – 30 мл рослинного масла, 200 г ріпчастої цибулі, 200 г моркви, 500 грамів картоплі, 500 г буряків, 300 г капусти, 600 грамів яловичини, при цьому не враховувався майонез або сметана, часник і спеції.


Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!