Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

четвер, 12 січня 2017 р.

В Україні запрацював Єдиний реєстр боржників

Базу даних створено для оприлюднення в режимі реального часу інформації про невиконані майнові зобов’язання

Міністерство юстиції запустило роботу Єдиного реєстру боржників, проти яких порушено відповідне виконавче провадження, повідомляє прес-служба Мін’юсту.

«5 січня цього року набрали чинності положення Закону «Про виконавче провадження», якими передбачено запуск Єдиного реєстру боржників. До цього реєстру вносяться дані про громадян та компанії, які відповідно до рішень суду визнані боржниками і стосовно яких порушено відповідне виконавче провадження», – йдеться в повідомленні.

У Мін’юсті зазначили, що Реєстр є складовою автоматизованої системи виконавчого провадження та створений з метою оприлюднення в режимі реального часу інформації про невиконані майнові зобов’язання боржників.

Згідно з чинним законодавством, виконавець одночасно з винесенням постанови про відкриття виконавчого провадження зобов’язаний внести до вказаного реєстру відомості щодо боржників, які мають зобов’язання перед фізичними чи юридичними особами за судовими рішеннями та рішеннями інших органів.

У Єдиному реєстрі боржників міститиметься інформація щодо боржників, відносно яких виконавчі провадження зареєстровані в системі після запуску даного реєстру.

Водночас, у міністерстві розповіли, що до Реєстру не вносять дані про боржників, які є державними органами, органами місцевого самоврядування; які не мають заборгованості за виконавчим документом про стягнення періодичних платежів більше 3 місяців та за рішенням немайнового характеру.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!