Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

суботу, 14 січня 2017 р.

Дід Мороз із МінЮсту

Гадаєте ваше майно є недоторканим і захищене чинним законодавством та Конституцією України? Ви наївно помиляєтесь!
На Новий Рік, користуючись святковим періодом та без широкого громадського обговорення, чиновники Мін’юсту створили  Виконавчий орган, що може поставити під сумнів питання  власності приватного майна чи майнових прав, які в усіх цивілізованих країнах світу є недоторканими та гарантуються Конституцією.
Назва цього новоспеченого органу – “Комісія з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації” при Міністерстві Юстиції України.
Під гаслом благих намірів, а саме “боротьби із рейдерством”, дану Комісію наділили нечуваними повноваженнями: 6ть її членів протягом 30 днів мають повноваження ухвалити рішення про “Незаконність дій Держреєстратора”, а потім та ж комісія самостійно скасовує/вилучає дані про факт Реєстрації приватного майна в системі Держреєстру із правом, увага(!) реєстрації майна на користь скаржника.
Тобто, починаючи із 1 Січня 2016 року , якщо у вас, приміром, є квартира, автомобіль чи будинок, зареєстровані згідно Закону  у Єдиному державному реєстрі, то будь-яка стороння зацівлена у вашому майні особа, може подати скаргу до даної Комісії при Мін’юсті і всього за 30 днів, Ваша квартира – вже не ваша…
Такий собі Новорічний подаруночок українцям від Діда Мороза, а точніше від Голови Комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації – Мороза Павла Олександровича.
Головний антирейдер країни Мороз П.О. все життя пропрацював у відомих міжнародних юридичних та аудиторських компаніях із високим окладом, але на піку власної кар’єри, чомусь приймає рішення перейти на держ. службу із суттєво нижчою заробітною платнею…
Важко зрозуміти мотивацію такого вчинку, але після перших рішень, очолюваної Морозом комісії – все стає зрозумілим…
Якщо в орбіту інтересів рейдерів потрапляють малі та середні приватні підприємства, які по якійсь із причин, не були проковтнуті олігархічними промисловими групами на початку 90х – рейдери звертаються із проханням до “Діда Мороза” із Мін’юсту …
Виявляється все, що потрібно для недружнього поглинання невеликої фірми  – написати на неї Скаргу в Мін’юст – “Діду Морозу П.О”
Така історія трапилось із Віталієм Усиком, власником та директором ТОВ “Промінь агро”, невеличкого аграрного підприємства, що працювало на Західній Україні протягом багатьох років.
Нещодавно, Комісія з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації” при Міністерстві Юстиції України, розглянула листа за Скаргою  скандального Агрохолдингу “Мрія”, який , зокрема, звинувачували у підробці підписів 350 ти селян-пайовиків, колишніх працівників компанії, спробі рейдерського захопленні АТП у м. Хоростків Тернопільської обл. та незаконному використанні та розкраданні С/Г техніки, що належала невеликим місцевим підприємствам.
Комісія нашвидкуруч винесла рішення на користь скаржника. Але, вочевидь, щоб відверто рейдерський  Наказ  № 3258/5, не  набув публічного розголосу, а також не був вчасно оскаржений, посадові  особи  Комісії,   просто  не запросили  на засідання  власника фірми ТОВ “Промінь агро” В. Усика та не попередили його про наявність Скарги  як такої…
Іншими словами, ви можете нічого не підозрюючи займатись  агро-бізнесом в Чернівецькій області, а в цей час, у Києві шестеро людей за одну ніч вирішать вашу долю: перепишуть і зареєструють вашу фірму на користь конкурентів із великого агрохолдингу.
І зовсім не важливо, що  в п.3 статті  34 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб   –   підприємців   та   громадських   формувань”  зазначено   що  рішення,   дії   або бездіяльність   державного   реєстратора,   суб’єкта   державної   реєстрації   можуть   бути оскаржені до Міністерства юстиції України та його територіальних органів протягом 60 календарних   днів,  а Скаржники – Агрохолдинг “Мрія” подали дану скаргу більше ніж через два роки
Не важливо,   що власника фірми поставили до відома постфактум, що його фірма – більше йому не належить.
Не важливо,   що Агрохолдинг “Мрія” жодним чином юридично не мотивує у скарзі підстави для зміни власника ТОВ “Промінь агро”
Важливо інше: “Дід Мороз” із Мін’юсту, отримав “листа із проханням” від великого агрохолдингу  і вже приніс Новорічні подаруночки своїм чемним замовникам…
Далі буде

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!