Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

четвер, 16 лютого 2017 р.

Ковельська міськрада не знайшла місця для Громради, але її «приютив» район

Засідання громадської ради при Ковельській міській раді відбулося у незвичних умовах – у залі засідань Ковельської районної державної адміністрації, повідомляє район. КОВЕЛЬ

13 лютого у міськраді було зареєстровано звернення голови громадської ради Миколи Печенюка з проханням надати приміщення для чергового засідання, яке було заплановано провести 15 лютого о 16-й годині. Наступного дня йому зателефонувала секретар міської ради Віра Федосюк і повідомила, що для проведення нема приміщення.


«Вірі Іванівні виявились непереконливими роз’яснення Миколи Васильовича про те, що повідомлені усі члени громадської ради, керівники комунальних підприємств та установ, а тому, щоб не зірвати заплановане засідання було вирішено у визначений час усім зібратися у міській раді біля приймальної міського голови Олега Кіндера і проводити засідання прямо у фойє, адже там є столи», – говорить секретар Громради Галина Артюшенко.


Галина Олексіївна каже, що вони не претендували саме на кабінет № 316, у якому о 16-й годині почалось засідання однієї із депутатських постійних комісій, бо є інші приміщення, наприклад культурно-просвітницький центр, Палац учнівської молоді, бібліотеки, і, нарешті, зал сесійних засідань міської ради, куди могли би перейти члени депутатської комісії.

Врегулюванням цих питань має займатися керівництво міста, що чітко прописано в положенні Громради, яке затверджено рішенням міської ради: «Забезпечення секретаріату Громадської ради приміщенням, засобами зв’язку, канцелярським приладдям, створення умов для роботи ради та проведення її засідань здійснює Орган в межах передбачених на такі цілі бюджетних асигнувань».


«Але градоначальству зараз не до громадської ради. Вони вирішують свої проблеми, які на них навалились. Віра Федосюк, наприклад, побачивши натовп біля приймальної Олега Кіндера, швиденько прошмигнула, навіть не привітавшись, побігла у свій кабінет не пояснивши присутнім, а що ж робити далі. А тому було прийнято рішення попросити приміщення у сусідів – в районній державній адміністрації. Громадській раді при міській раді в районі не відмовили, а навпаки – відкрили зал і дозволили провести там засідання. До речі, зал в культурно-просвітницькому центрі взагалі був замкнений», – каже Галина Артюшенко.

Із запрошених на засідання прибули лише начальник РЖПК-1 Віктор Солов’янчук, головний інженер «Ковельводоканалу» Вадим Огей та головний архітектор міста Людмила Мурай.

З поважних причин було відсутнє керівництво: голова громадської ради Микола Печенюк – через хворобу, його заступник Ігор Верчук разом з іншими волонтерами підрозділу «Вбережи» перебуває в зоні АТО.
На засіданні, яке провела Галина Артюшенко при секретарі Єві Савич, виступив голова депутатської фракції «УКРОП» Ігор Пініс, який озвучив свій проект рішення Ковельської міської ради «Про звернення до Верховної Ради України, Президента України, Кабінету міністрів України щодо підтримки торгівельної блокади», який має розглядатися на черговій сесії. Громрада підтримала дане звернення одноголосно.

Детальний репортаж із засідання Громради буде опубліковано пізніше.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!