Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

середу, 22 лютого 2017 р.

Проводиться перевірка неподання Ковельським міським головою О. О. Кіндером е-декларації за 2015 рік

Департамент  захисту економіки Національної поліції України управління захисту економіки у Волинській області проводить перевірку причин неподання Ковельським міським головою О. О. Кіндером е-декларації про майно, доходи, витрати, зобов’язання фінансового характеру за 2015 рік.

У жовтні місяці 2016 року НАЗК неодноразово нагадувала через засоби масової інформації, що останнім днем подачі електронних декларацій за 2015 рік для суб’єктів декларування, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище, є 30.10.2016 — вихідний день.
Також НАЗК зазначала, що за порушення антикорупційного законодавства передбачено адміністративну і кримінальну відповідальність.
   Однак, після 30.10.2016 року декларація Кіндера О. О. не з'явилась на  офіційному сайті Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

     На грудневому засіданні Громадської ради при міській раді було прийнято рішення про публічне звернення до міського голови Кіндера О. О. з питанням щодо того, подав він е-декларацію чи ні і якщо подав, то де ми можемо з нею ознайомитись.
     
Наступного дня на пленарному сесійному засіданні депутат з фракції ВО «Батьківщина», учасник АТО, «кіборг» Сергій Янок передав мені слово і я зачитала письмове звернення і передала його міському голові О. О. Кіндеру.
Олег Олексійович сказав тоді, що ніяких порушень він не вчиняв, декларацію подав вчасно, а те що пишуть «Волинські новини», рівноцінне написаному десь там на "заборі".

На початку січня місяця я отримала офіційну відповідь від 04.01.2017 року за підписом Кіндера О. О. на озвучене мною на пленарному засіданні звернення, в якому крім об’ємних роз’яснень Закону України «Про запобігання корупції»  та рішення НАЗК №2 від 10.06.2016 року, в останньому абзаці Кіндер О. О. повідомив: «Є-декларацію про майно, доходи, витрати, зобов’язання фінансового характеру за 2015 рік міським головою відправлено на офіційний сайт НАЗК, про що свідчить повідомлення на електронну адресу міського голови (копія додається). З метою з’ясування причин  не відображення декларації в Єдиному державному реєстрі декларацій на офіційному сайті НАЗК пропонуємо звернутись до Нацагенства».

Так як декларація Кіндера О. О.  не з’явилась на сайті НАЗК навіть після мого публічного звернення і його відповіді, то громадська рада прийняла рішення  прийняти пропозицію Кіндера О. О. (чомусь ця пропозиція вказана в множині) і звернулась до НАЗК з письмовим зверненням для роз’яснень двома напрямками: депутатським зверненням та від громадської ради.  

Кіндер О. О. мав можливість і достатньо часу виправити становище, наприклад, особисто подати запит до НАЗК щоб перевірили, чому його е-декларація недоступна для переляду, адже у витягу з електронної пошти, який він мені надав, не зазначено що він подав декларацію, а лише зберіг її... наприклад, для доопрацювання...  Чи це такий собі хитрий трюк?.. Був і інший спосіб: ознайомити громаду міста із змістом е-декларації, або хоча б спростувати інформацію про її неподання коли звітувався перед громадою міста
Але Ковельський міський голова порахував за лохів не лише своїх виборців, а й НАЗК, в надії на те, що все обійдеться. 

Відповіддю ж на обидва звернення  поки що (!) є реакція НАЗК: - проведення перевірки, яку здійснює Департамент  захисту економіки Національної поліції України управління захисту економіки у Волинській області щодо причин неподання Ковельським міським головою О. О. Кіндером е-декларації станом на 30.10.2016 року, після закінчення якої, матеріали будуть скеровані в прокуратуру Волинської області для погодження протоколу про притягнення Кіндера О. О. до відповідальності щодо неподання е-декларації про фінансові зобов’язання.

Законом передбачено адміністративну відповідальність:
- у разі несвоєчасного подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (далі — декларація) (ч. 1 ст. 1726 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КпАП); у вигляді штрафу, розмір якого становить - 850-1700 грн.;
 — у разі неповідомлення або несвоєчасного повідомлення про відкриття валютного рахунку в установі банку-нерезидента або про суттєві зміни у майновому стані (ч. 2 ст. 1726 КпАП) штраф становить -1700-3400 грн.;
— у разі подання завідомо недостовірних відомостей про майно на суму 100-250 мінімальних зарплат або 138-344 тис. грн.  (ч. 2 1726 КпАП) у вигляді штрафу, розмір якого становить - 17 000-42 500 грн.

А от за подання суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей або умисне неподання суб’єктом декларування декларації (в частині майна, доходів вартістю 344,5 тис. грн.) каратимуть за статтею 3661 Кримінального кодексу України.

ГАЛИНА АРТЮШЕНКО.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!