Про мене

Моє фото
Ковель, Волинська, Ukraine
просто жінка і мама.

БЛОГ АРТЮШЕНКО ГАЛИНИ

середу, 8 лютого 2017 р.

УРЯД ЗАТВЕРДИВ БЕЗПОВОРОТНУ ГРОШОВУ КОМПЕНСАЦІЮ НА УТЕПЛЕННЯ ЖИТЛА

Уряд продовжив дію державної програми з енергоефективності на 2017 рік й удосконалив порядок надання грошової компенсації населенню на енергомодернізацію житла. Відповідне рішення прийнято на засіданні Кабінету Міністрів України, пише «Урядовий портал».
У цьому році українські сім’ї зможуть отримати безповоротну державну фінансову допомогу на впровадження енергоефективних заходів у розмірі:
20% – на придбання «негазових» котлів;
35% – для утеплення індивідуального житла;
40% – для ОСББ і 70% – для отримувачів субсидій, які входять у склад цих ОСББ.
Також, уряд розширив перелік банків-учасників програми. Тепер «теплі» кредити можна буде отримати не лише в Ощадбанку, Укргазбанку та Укрексімбанку, а й в Приватбанку.
Цьогоріч стане обов’язковим впровадження комерційного обліку при проведенні заходів з термомодернізації багатоквартирних будинків. Таким чином, ОСББ зможуть контролювати фактичне споживання енергоресурсів у будинку та оцінювати ефективність впровадження енергоефективних заходів. На такі заходи ОСББ зможуть, як і раніше, отримувати 40% безповоротної фінансової допомоги.
Населення та ОСББ, які беруть участь у програмі, можуть отримати компенсацію для утеплення будинків, встановлення вузлів обліку води та тепла, радіаторів опалення з терморегулятором, заміну вікон на енергоефективні, модернізацію освітлення, облаштування.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШАНОВНІ ЧИТАЧІ МОГО БЛОГУ!
Візьміть участь в обговоренні публікації. Напишіть будь-ласка свою думку з приводу Вами прочитаного. Внесіть свої пропозиції, побажання. Я завжди залишаю за собою право видаляти висловлювання із вживанням нецензурної лексики і зневаги на адресу авторів та героїв матеріалів.
Щиро дякую!